İhracatta yüzde 11,6 artış yaşandı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Eylül ayında ilimizden yapılan ihracatın bir önceki aya göre %4,9, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %11,6 artış gösterdiğini duyurdu. Pandemi etkilerinin azalmasıyla birlikte 2021 yılının ilk 9 ayında Kırklareli’nden yapılan ihracat rakamı toplam 93.5 milyon dolara yükselerek 2020 yılına kıyasla %11,3’lük bir artış gösterdi. İlimizden bu kapsamda “Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil ve hammaddeleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, çimento, cam seramik ve toprak ürünleri ile demir ve demirdışı metaller” Birleşik Krallık, Bulgaristan, Nijerya, Angola, Almanya, Kenya, Polonya, Romanya, Estonya gibi ülkelere ihraç edildi.

Pandemi etkilerinin azalmasıyla birlikte 2021 yılının ilk 9 ayında Kırklareli’nden yapılan ihracat rakamı toplam 93.5 milyon dolara yükselerek 2020 yılına kıyasla %11,3’lük bir artış gösterdi.
Eylül ayında ilimizden yapılan ihracatın bir önceki aya göre %4,9, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %11,6 artış gösterdiğini belirten Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Kırklareli merkezli firmalar 2021 Eylül ayında 11,9 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Eylül ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %4,9, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ise %11,6 artış gösterdi. Pandemi etkilerinin azalmasıyla birlikte 2021 yılının ilk 9 ayında Kırklareli’nden yapılan ihracat rakamı toplamı 93.5 milyon dolara yükselerek 2020 yılına kıyasla %11,3’lük bir artış gösterdi.
2021 Eylül ayından Kırklareli’nden ihraç edilen ürünler olarak; Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil ve hammaddeleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, çimento, cam seramik ve toprak ürünleri ile demir ve demirdışı metaller” ön sıraya çıktı.
Kırklareli’nden ihracat yapılan ülkeler arasında ise; Birleşik Krallık, Bulgaristan, Nijerya, Angola, Almanya, Kenya, Polonya, Romanya, Estonya gibi ülkeler yer aldı.” dedi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol