İhracatta kılavuzunuz DTİM olsun

Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’ne (DTİM), Kırklareli’de faaliyet gösteren, hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış ve ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalara ürünlerinin ihracatını yapabilecekleri ülke ve müşterilere ulaşmak için yol gösteriyor. Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi’nde odaların Dış Ticaret Uzmanlarının katılımı ile eğitimler düzenleniyor. 
Tekirdağ, Edirne, Keşan, Çorlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları’nın Dış Ticaret Uzmanları ile birlikte katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Dış Ticaret Uzmanı Begüm Arslan, Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin (DTİM) verdiği hizmetlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlimizin ve bölgemizin dış ticaret kapasitesini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla firmalarımız ile yurt dışındaki firmalar arasında ticaret köprüleri kuruyoruz.
Firmalarımıza; Hedef Pazar Araştırması ile ürününü ihraç edebileceği ülkeleri buluyoruz. Hedef Müşteri Araştırması ile firmanın belirlediği ülkede faaliyet gösteren hedef müşterileri tespit ediyoruz. Danışmanlık Hizmeti ile önce hedef ülke, sonra hedef müşterileri belirliyoruz. Rekabetçi İthalat Hizmeti ile ucuz, kaliteli, sürdürülebilir ithalat için potansiyel tedarikçiler temin ediyoruz. İhale Sorgulama ile uluslararası kurum ve kuruluşların ürününe yönelik açmış oldukları ihalelerden haberdar ediyoruz” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya’daki Odaların iş birliğiyle hayata geçirilen Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin (DTİM) faaliyetleri ile ilgili olarak Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi’nde odaların Dış Ticaret Uzmanlarının katılımı ile eğitimler düzenleniyor.
“İlimizin ve bölgemizin dış ticaret kapasitesini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla firmalarımız ile yurt dışındaki firmalar arasında ticaret köprüleri kuruyoruz”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay’ın da yer aldığı, Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi’nde Dış Ticaret Eğitmeni Hakan Akın’ın verdiği eğitimlere; Tekirdağ, Edirne, Keşan, Çorlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları’nın Dış Ticaret Uzmanları ile birlikte katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Dış Ticaret Uzmanı Begüm Arslan, Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nin (DTİM) verdiği hizmetlerle ilgili olarak şunları kaydetti:
“Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi; Trakya Bölgesi’ndeki üretici firmalarımızın ihracat kapasitelerini geliştirmek hedefiyle Trakya Kalkınma Ajansı ve bölgemizdeki odalarımızın iş birliğiyle hayata geçirilmiş bir platformdur. Bu platformda hiç ihracat yapmamış fakat yapma potansiyeli ve isteği olan, ihracata yeni başlamış, zaten ihracat yapıyor olup pazarını genişletip kapasitesini arttırmak isteyen ve ihracat faaliyeti kesintiye uğramış firmalarımıza odalardaki Dış Ticaret Uzmanlarımız ile birlikte Danışmanlık Hizmeti veriyoruz. İlimizin ve bölgemizin dış ticaret kapasitesini ve rekabet gücünü artırmak amacıyla firmalarımız ile yurt dışındaki firmalar arasında ticaret köprüleri kuruyoruz.
Firmalarımıza; Hedef Pazar Araştırması ile ürününü ihraç edebileceği ülkeleri buluyoruz. Hedef Müşteri Araştırması ile firmanın belirlediği ülkede faaliyet gösteren hedef müşterileri tespit ediyoruz. Danışmanlık Hizmeti ile önce hedef ülke, sonra hedef müşterileri belirliyoruz. Rekabetçi İthalat Hizmeti ile ucuz, kaliteli, sürdürülebilir ithalat için potansiyel tedarikçiler temin ediyoruz. İhale Sorgulama ile uluslararası kurum ve kuruluşların ürününe yönelik açmış oldukları ihalelerden haberdar ediyoruz.
Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hizmetlerinden firmalarımızın yararlanabilmesi için  https://trakyadisticaret.org/ sitesine kayıt olup, bize bu site üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Firmalarımız konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için odamızın (0288) 212 43 25 / 122 telefon numarasından benimle iletişime geçebilirler.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol