İhracatta “Angola”, ithalatta “Rusya” dedik

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli İlleri Ağustos 2018 Dış Ticaret İstatistiklerini yayınladı. Buna göre, Kırklareli Ağustos ayında en çok ihracatını Angola’ya yaptı. Kırklareli aynı dönem ithalatının büyük kısmını ise Rusya Federasyonu’ndan gerçekleştirdi.

Kırklar Haber
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü 2018Yılı Ağustos Ayı Dış Ticaretİstatistiklerinden yararlanarak Edirne, Tekirdağ, Kırklareliillerinin2018 yılı Ağustos ayında gerçekleştirdiği dış ticaret istatistiklerini açıkladı.
Buna göre; Edirne’de 2018 yılı Ağustos ayındaihracat 3,8milyondolar olarak gerçekleşti.Tekirdağ’da 2018yılı Ağustos ayında ihracat 95,4milyon dolar olarak gerçekleşti.Kırklareli’nde ise 2018 yılı Ağustos ayında ihracat 13,6milyon dolar olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Ağustos ayında, 2017 yılının aynı ayına göre %6,5 azalarak 12 milyar 383 milyon dolar, ithalat %22,7 azalarak 14 milyar 805 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Edirne’de 2018 yılı Ağustos ayında ithalat 4,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.Tekirdağ’da 2018 yılı Ağustos ayında ithalat 73,4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kırklareli’nde 2018 yılı Ağustos ayında ithalat 11,8 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Edirne'de en çok ihracat Libya, en çok ithalat
Rusya Federasyonu ile yapıldı
Verilere göre, Edirne Ağustos ayında en çok sırasıyla Libya, Angola ve Bulgaristan’a ihracat yaparken, ithalatı ise en çok Rusya Federasyonu, Macaristan ve Bulgaristan ile yaptı.
Kırklareli'nde en çok ihracat Angola, en çok ithalat ise Rusya Federasyonu ile yapıldı
Kırklareli’nin Ağustos ayı ithalat ve ihracat rakamlarına bakıldığında ise ihracatını sırasıyla en çok Angola, Almanya ve Bulgaristan’a yaparken ithalatını ise Rusya Federasyonu, Çin ve Avusturya’dan gerçekleştirdi.
Tekirdağ en çok ihracatı Almanya,
en çok ithalatı ise Çin ile yaptı
Tekirdağ’ın en çok ihracat ve ithalat gerçekleştirdiği ülkelere bakıldığında ise ihracatta ilk sırayı Almanya aldı. Ardından İspanya ve Fransa geldi. Tekirdağ’ın ithalatında ise başı Çin çekti. Çin’i Almanya ve Rusya Federasyonu izledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol