İhbarı aldılar yetişemediler

İlimiz Çayırdere köyünden gelen ihbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) ekipleri köyde yasak avcılık sonucu vurulan Karacanın tedavisi için köye gitti. Ancak ekipler köye ulaşamadan karaca hayatını kaybetti.

29 Ekim Salı günü gerçekleşen hadisede yasak avcılık yapılarak bölgemizde avlanması yasak olan karaca canlısının öldürüldüğü belirtildi. DKMP ekipleri tedavi için köye gitse de karaca yaşamını yitirdi.
“Yöre halkımızın ve yasal
avcılarımızın desteğini bekliyoruz”
DKMP ekiplerince hem vatandaşların hem de avcıların karaca avının önlenmesi konusunda destek olunması gerektiği ifade edilerek, “29 Ekim Salı günü yaralı karaca olduğu ihbarı üzerine Çayırdere köyüne gidilmiş ve ekiplerimiz köye ulaşamadan karacanın kurşun yaralarından hayatını kaybettiği görülmüştür. Yöremizde koruma altında olan ve avlanması yasak olan karaca avının önlenebilmesi için yöre halkımızın ve yasal avcılarımızın desteğini bekliyoruz” denildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sırf zevk için öldüren avcılar öte alemde başlarına gelenleri bir anlatabilselerdi o silahlarınızı kırar atar yalvar yakar olurdunuz af için Rabbinize...