İdare’ye özel sektör desteği

İl Özel İdaresi, Kırklareli’nin 5 yıllık stratejik planını özel sektörün danışmanlığında hazırlayacak. Dün İl Genel Meclisi’ne gelerek “Yeni Nesil Strateji” başlığıyla bir sunun yapan İş Geliştirme Merkezi Ceo’su Dr. Sadık Vural, Meclis üyelerine “3 kutu” kuralını anlatarak bundan sonraki 3 aylık dönemde İdare ile birlikte “nasıl daha iyi iş yapılır, nasıl daha başarılı olunur ve yeni bir iş nasıl yapılır” ı stratejik plan ile birlikte hazırlayacaklarını aktardı. Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 2’ncisini 2 Kasım 2017 Perşembe günü yaptı. Safet Üresin Başkanlığında toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından KPSS sınavını kazanarak İdare’ye yerleştirilen personel hakkında Meclis’e bilgi verildi.  Gündemin 3’ncü maddesine geçilmeden önce ise genel merkezi Ankara’da olan ve uluslararası firmalara danışmanlık hizmeti veren özel bir firmasının Ceo ve kurucusu olan Dr. Sadık Vural tarafından Meclis üyelerine bir sunum yapıldı. “Yeni Nesil Strateji, Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli’ne 2022 İyi Gelecek” başlığıyla yapılan sunumda Vural, başarılı bir çalışma için atılabilecek adımları dünyadan örnekleri ile anlattı.

Dünyanın önemli işletmelerinin “3 Kutu yaklaşımı” adı verilen yöntemle çalıştığını aktaran Vural, “İşimizi daha iyi yapmak”, “İşimizi daha farklı şekilde yapmak” ve “İş yapış şeklimizi değiştirmek” olarak özetlediği sistemin İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin enerjisini daha iyi planlayarak daha verimli olmasını sağlayacağını kaydetti.
Başarılı şirketlerin bahçevan ilkesi ile hareket ettiğini herkese eşit değil herkese adil davranmanın öne çıktığı bu sistemle verimliliğin arttığını belirten Vural, stratejik plan ile ilgili olarak ta 5 yıllık Stratejik Plan için çalışmalara başladıklarını yaklaşık 2 - 3 ay süreceğini, sunumunu yapacaklarını, onaylanmasının ardından Ocak’tan itibaren hayata geçeceğini söyledi.
Vural’ın sunumunun ardından gündem maddelerini görüşmeye devam eden İl Genel Meclisi, Kent Güvenlik Kamera Sistemlerine entegrasyonu yapılması uygun görülen okulların 2018 yılı bütçesinde yeterli ödeneğinin ayrılması ve 2018 yılı Yatırım ve Çalışma Programına ilave edilmesi teklifinin görüştü.
Konu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken Meclis üyeleri aralarında yaptıkları konuşmalarda söz konusu harcamanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrılan bütçeden karşılanması fikrinde birleşti.
İspanya sonraki Meclis
toplantılarına
Bir süredir İl Genel Meclisi’nde olduğu kadar kamuoyunda da tartışılan atık çamur yönetimi ve tesislerinin incelenmesi için yurt dışı inceleme ve araştırma çalışmasının İspanya’da yapılması ilişkin karar tekrar Meclis’e geldi.
Daha önce yapılması kabul edilen gezi Valilik tarafından gezinin yapılması için gerekli olan işlemleri yapmaya vakit olmadığı gerekçesi ile geri gönderilmişti. Gezinin tarihini ileri bir tarihe alan Meclis kararını tekrar Valiliğe göndermişti. Ancak bu kez de geziye katılacak olan kişiler hakkında bilgi verilmemesi, kaç kişinin katılacağı gibi bilgilerin bulunmaması nedeniyle karar bir kez daha Meclis’e geri gönderildi. İl Genel Meclisi’ne Valilik tarafından ikinci kez gönderilen teklif bu kez görüşülmedi. Meclis üyeleri konunun ileriki günlerde görüşülmesine yönelik bir karar aldı.
İl Genel Meclisi, oturumunu 5’nci gündem maddesindeki 1 Ekim 2017 tarihinde vefat eden iş makinesi operatörü Adnan Gelep’in sürekli işçi kadrosunu iptal ederek kapattı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol