İçişleri Bakanı Kırklareli’den Tekmil Verdi

Dün ilimizde bir dizi ziyaret gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kırklareli’nden tekmil veriyorum” dedi ve şunları söyledi; "Allah'a hamd olsun, Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, yıllarca terör örgütü üyelerinin fink attığı Tendürek dağları tertemizdir. Amanos dağları tertemizdir. Karadeniz'e yıllarca acaba bu teröristler nerden geldi dedirten, Ferhat Başçavuşumuzu, Erenimizi şehit edenler nereden geldiler diye insanlarımızın endişe ettiği Karadeniz'de tek bir terörist dahi kalmamıştır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Kırklareli’ndeydi. İlk olarak Saat 10.00’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde muhtarlarla buluşan Bakan Soylu, daha onra beraberinde Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, partililer, emniyet mensupları, İdari Mülki amirler ile birlikte Cuma namazını Hızırbey Camii’nde kıldı.
Buradan saat 14.30’da ilimiz Kofçaz yolu üzerinde bulunan Trafik Eğitim Parkının açılışını gerçekleştiren Bakan Süleyman Soylu ardından AK Parti İl binasında partililer ile buluştu. Yoğun bir ilgi ile karşılaşan Bakan Solu burada partililere hitap etmesinin ardından Kırklareli Ülkü Ocaklarını ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Şaban Savaşan ve Cumhur ittifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut ile partililer tarafından ağırlanan Soylu, Umutlu Kadınlar Merkezinde Üreten Kadınlar ile bir araya geldi.
Saat 18.00’de ise ilimiz İstasyon Caddesi, Kafeler Sokağında vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dağların teröristlerden arındırıldığını belirterek şunları kaydetti;
"Allah'a hamd olsun, Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, yıllarca terör örgütü üyelerinin fink attığı Tendürek dağları tertemizdir. Amanos dağları tertemizdir. Karadeniz'e yıllarca acaba bu teröristler nerden geldi dedirten, Ferhat Başçavuşumuzu, Erenimizi şehit edenler nereden geldiler diye insanlarımızın endişe ettiği Karadeniz'de tek bir terörist dahi kalmamıştır.
Bugün ülkemizde 9-10 ilde 120'nin altında terörist kaldı. 29 Ekim 2023'te Bu ülkede 1 tek terörist kalmayacak. Bu ülke zamanında uçak üretmeye kalktı müsaade etmediler, otomobil üretmek istedi müsaade etmediler. Bu ülkede bir Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanı ile bir Başbakan'ın idam edildiği gündür. 16 Eylül'de Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu astılar, 17 Eylül'de Adnan Menderes'i astılar. Onlar sadece Adnan Menderes'i idam etmediler. Onlar bu ülkede savunma sanayinizi yüzden yirmilerden yüzde seksenlere çıkarmaya çalışırsanız sonunuz böyle olur dediler. Allah'a hamd olsun bugün savunma sanayii yüzde 20'lerden yüzde 80'e çıktı. Bugün kendi insansız hava araçlarımızı yapıyoruz, SİHA’larımızı yapıyoruz, kendi mühimmatlarımızı yapıyoruz Amerika PYD ve PKK'ya 2 milyar dolar yardım yaptı. Eğer bizi amaçladıklarını istikrarsızlığa ulaştırmış olsalardı, bugün Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurulacaktı. Bize mühimmat veremediler, ama unuttukları bir şey vardı. Bu ülkenin mühendislerini unuttular.
Peki sadece PKK mı? Ya FETÖ? 15 Temmuz'u kim yaptırdı? Bal gibi onlar yaptı. Adamı orada besliyorlar. Bana bir ara yasak koymuşlar, mallarımıza el koydular ya. Ben de dedim ki benim orada bir tane malım var o da FETÖ. Bir de DEAŞ var. Müslümanlığı bir başka tarafa çektirmek, dünyada Müslüman düşmanlığı oluşturmak için Amerika tarafından icat edilmiştir. Bunlarla da mücadele etmeye devam edeceğiz.
Amerika bize predatör vermedi. Biz kendi insansız hava aracımızı ürettik. Dünya bir gıda krizine giriyor. Bunu çok iyi bildikleri için tıpış tıpış Türkiye'ye geldiler. Hedefimiz iktidar olmak değil, bu ülkeyi yönetmek değil. Bütün mazlum coğrafyalara elimizi uzatmaktır. Bundan bir hafta önce kalktık Pakistan'a gittik. Ülkenin 4/3 su altında. Orada yardım eden tek bir ülke vardı. Ay yıldızlı bayrağımız ile sadece Türkiye vardı. Göreceksiniz hayal ettiğimiz Türkiye geliyor. 21. yüzyıla damga vuracak bir Türkiye geliyor. Ben gençlerimize güveniyorum. Onlar bizlerden daha iyi eğitim aldılar. Eminim ki bizim yaptıklarımızdan çok daha başarılı işlere imza atacaklar. Her sabah okullarında derslerine başlamadan önce İstiklal Marşı'nı okumuyorlar mı? Her gün 5 vakit okunan ezan onların da ruhlarına hemhal olmuyor mu? Elbette oluyor.”
Soylu burada yaptığı konuşmanın ardından gençlerle de bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Sosyal tesislerinde düzenlenen STK buluşmasının sonrasında ilimizden ayrıldı. (F.Kurtbayram-H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. --Hanım faturaları kartla ödedim alışverişe kredi kalmadı ne yicez bakalım... --Herif bu akşam yemeği kısık ateşte soğan çorbası üçbeş üzüm taneli hoşaf tatlısı birer dilim ekmek sabır şükür duası hadi büyüklerimize beddua ile yemeğe başlayalım