“İçeride de bir hayat var”

Onları kimisi hükümlü kimisi de kader mahkumu diye tanımlıyor. Ancak onlar da duvarların ötesinde hayata anlamlar katarak, umut ve hayat ile yoğrulmuş günleri yaşıyor.
Onları kimisi hükümlü kimisi de kader mahkumu diye tanımlıyor. Ancak onlar da duvarların ötesinde hayata anlamlar katarak, umut ve hayat ile yoğrulmuş günleri yaşıyor. Sevdiklerine kavuşma gününü sayarken, kimisi müzik ile kimisi de tuvallere umutlarını, sevgilerini çizerek zaman geçiriyor. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görevli öğretmenleri ile resim yapan kader mahkumlarının yetenekleri görenleri de kendilerine hayran bıraktı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda verilen iftar yemeğinde tablolardaki yetenekler de görücüye çıktı. Portreler, manzaralar gibi birçok eserin görücüye çıktığı sergideki her tabloda başka bir hikaye gizli.

Çeşitli kurslar ile kader mahkumlarının yetenekleri keşfedip sergilediğini dile getiren Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Hasan Yel, "Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı yaklaşık 8 aydır burada resim kursu veriyorum. Edirneliyim. Kursiyerlerimiz ile biz önce kara kalem ile başladık. Obje, figür, natırmort, peyzaj her türlü çalışmayı yaptık. Sonra da yağlı boyaya geçtik. Yağlı boyada da yine peyzaj, manzara, portre, figür ağırlıklı çalışmalar yaptık. Elimizden geldiğince güzelleştirmeye çalıştık." dedi.
"Yetenekli
kursiyerlerimiz
var"
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yel, "Kursiyerlerimiz arasında oldukça yetenekli olanlar var. Beraber okul çalışması da yaptık dışarıda. Bilal Yeşer İmam Hatip Ortaokulu duvarlarına resim de yaptık. Buradan kursiyerlerimizi alıp, savcılığın izniyle dışarı çıkarttık." şeklinde konuştu.
"Kendi eserleri"
Bazı tablolara ufak yardımlar yaptığını ifade eden Yel, "Buradaki tablolarda bazılarında ufak yardımlarım oldu daha güzelleştirmek adına. Ancak bazı tablolarda benim hiç bir müdahalem yok. Tonlamada, ışıkta zorlananlar var tabi." sözlerini dile getirdi.
"Kurslara
ilgi var"
Açılan kurslara ilginin büyük olduğunun altını çizen Yel, "İlgi de büyük kurslara karşı. Yeni kursları açılıyor. Onların da ilgilerini yaptıkça daha çok çekiyor." sözlerini ifade etti.
"Yansımalar..."
Tablolardaki her bir portrenin, manzaranın ve peyzajın içlerindeki dünyayı yansıtmak
için vesile olduğunu ifade eden Yel, onları anlamak için güzel bir yol olduğunun altını çizerek; "Tablolarda ruhlarının bütün sıkıntıları bir kenara bırakıp içlerindeki özgür dünyayı tuvale yansıtıyorlar." dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol