İYİ Parti’nin “Birlik” davetine sadece AK Parti ve Genç Parti katıldı

İYİ Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’nın “Demokrasi Birlikteliği” adı altında gerçekleştirdiği ve ilimizdeki tüm siyasi
partilerin merkez ilçe başkanlarının davet edildiği yemek
organizasyonu 4 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirildi. Ancak yemeğe sadece AK Parti ve Genç Parti temsilcilerinin katılım göstermesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. İYİ Parti’nin seçimdeki ittifak ortağı CHP’nin dahi organizasyona iştirak etmemesi “Seçim bitti, ittifak bitti” düşüncesinin hakim
olduğunu gösterdi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı ev sahipliğinde perşembe akşamı 3 partinin (İYİ Parti, AK Parti ve Genç Parti) katılımıyla yemek programı organize edildi. Tüm siyasi partilere davet gitmesine rağmen; CHP, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi temsilcileri yemeğe katılmadılar. İYİ Parti’nin seçimdeki ittifak ortağı CHP’nin dahi organizasyona iştirak etmemesi “Seçim bitti, ittifak bitti” düşüncesinin hakim olduğunu gösterdi. AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu ile Genç Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı İlhan Kısa'nın katıldığı programın açılışını İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Özkan Uçar yaptı.

Tüm partilere program için davet gönderdiğini belirten Uçar, “Burada hem tanışmak hem de hep birlikte yaşadığımız şehrimiz Kırklareli’yi konuşmak için toplandık. Bu yemek programını birbirimize destek olmak adına çözüm odaklı olarak düşündük. Ancak katılım az oldu. Ben gelenlere teşekkür ediyorum. Soru-cevap şeklinde ilimizi konuşacağız.” dedi.
Programın devamında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu söz aldı. İlimizin de Edirne gibi Serhad şehri olduğunu ve Trakya’nın Avrupa’nın kapısı konumunda bulunduğunu belirten Toklucu, ilimiz hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kırklareli’yi geliştirmek için neler yapılması gerektiğinden bahseden Can Cafer Toklucu, “Şu an ticaret aksının üretim ve tüketim olarak en yüksek olduğu yer batı bölgesi. Deniz yolu, kara yolu ve bugünkü hızlı tren projeleriyle de bölgemiz önemli bir konumda yer alıyor. Makro düzeyde Kırklareli sahip olduğu imkanlarla önemli bir potansiyele sahip. Kırklareli Üniversitesi ve Kırklarelispor ilimiz için önemli değerler. Bununla birlikte Kırklareli’nin bir doğa harikası var. Karadeniz’in en uzun kıyısı burada. Limanımız açıldı. İlimizde turizm açısından birçok alternatif mevcut. Kırklareli Üniversitemiz kurulduğundan bu yana büyük gelişim kaydetti ve büyüdü. Şehrimizin de büyümesi için bizlere ve belediyeye düşen görevler var. İktidar olarak şehre ne gerekiyor? Sağlık önemli. Sağlıklı ilgili politikalar uyguluyoruz. Aynı şekilde yol, turizm vb. birçok projeyi uyguluyoruz. Siyasiler ile birlikte sivil toplum kuruluşları da şehrin dinamiklerini oluşturuyor. İlk kez geçtiğimiz yıl Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Başkanı bir istişare kurulu kurdular. Belli konularda birlikte hareket ettiler.” dedi.
Bölgemizde önemli projelerin hayata geçirildiğini söyleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, “Türkiye’nin makro projelerinin 4’ünün olduğu bölgede strateji ona göre kurulur. Şehirleşme, sanayi bunlara göre yapılır. Ancak Kırklareli Belediyesi’nin strateji planında bunları göremedik. İlimiz için bu şekilde bir strateji benimsenmesi gerekiyor. Biz de sanayi konuşulduğunda Çorlu ve Çerkezköy örneği veriliyor. Biz bu örnekleri görmüş bir şehiriz. Ona göre bir organize sanayi alanımız var, altyapısı tamamlanmış bir alanımız var. Bu nedenle hep birlikte topyekün hareket ederek yatırımları çekmemiz lazım. “ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol