İYİ Parti Lideri Akşener Bugün Edirne’ye Geliyor

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Pazartesi günü Edirne’de olacağını duyurdu. Partinin Genel İdare Kurulunda alınan ‘81 ilde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz’ kararının ardından bu ziyaret dikkat çekici olarak yorumlandı. İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “Rumeli kızı Edirne’ye geliyor. ”İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 18.09.2023 Pazartesi günü Edirne’de olacaktır. Saat 14.00’da Lalezar Restaurant’da tüm üyelerimiz ve halkımız davetlidir” ifadelerine yer verildi.


İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, GİK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir” ifadelerine yer vermişti.  Zorlu, GİK toplantısı sonucunda olası ittifaklar için Genel Başkan Meral Akşener'e görüşme ve inisiyatif kullanma yetkisinin verilip verilmediğiyle ilgili soruya da "Başkanlık Divanımıza bu yetki verildi. Hatta birkaç il belediye başkan adayımızın tespit edilmesi söz konusu. Bunlarla ilgili Sayın Genel Başkan'ımızın belki ilerleyen günlerde açıklaması olabilir.
Ama somut olarak GİK, Başkanlık Divanımızı yetkilendirdi. Divan da önümüzdeki hafta veya günlerde bu gündemle toplanabilir." yanıtını verdi. Karar noktasında Genel Başkan Akşener'in rolüyle ilgili soruya karşılık da Zorlu, "Sayın Genel Başkan'ımız GİK'in görüşünü almadan asla hareket etmiyor. Ve bu, gerçekten de partimizi güçlü kılan bir unsur." dedi. Tüm gelişmelerin ışığında Akşener’in Edirne’ye gelmesi ‘yerel seçimlerin startını Edirne’den mi verecek’ yorumlarına neden oldu. Akşener bugün Saat 14.00’da Lalezar Restaurant’da olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol