ISTRANCALARIMIZDA; DOĞAL HAYVANCILIĞIMIZI VE DOĞAL ÜRETİM YAPAN KÜÇÜK MANDIRALARIMIZI AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARI ADI ALTINDA, KRALDAN KRALCI YETKİLİLER BİTİRDİ

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Doğma büyüme hayvancı olarak, Kırklareli Hayvancılığının; okul ve askerlik hariç, bir fiil içinde yaşayarak bulundum. Kırklareli hayvancılığının bugünkü durumuna; HAYVANLARIN İTHAL, İŞLETME SAHİPLERİNİN YABANCI UYRUKLU olduğunu, içim cıııız ederek görüyorum. Duyduğum üzüntü ve vatandaşlık duygularıma engel olamadığım için (33 haftadır, www.gazetetrakya.com, Hüseyin Değirmenci, Kırklareli Hayvancılığının Dünü, Bugünü ve Yarını konulu köşe yazılarım) yazmak zorunluluğunu duyuyorum.
Hayvancı kimliğimle çağrıldığım 3. İl Tarım Şurası toplantısında, hayvancılığın sıkıntılarını ve çözüm önerilerimizi, Bakanlık adresi verilerek, internet üzerinden yazmamızı önerdiler. İlimizde geçmiş yıllarda sözüm ona, Modern Süt Hayvancılığı adı altında, yanlış yerlerde kurulmasına izin ve ruhsat verilerek tabiri caiz ise, YUMURTALARIN HEPSİ BİR SEPETE KONULARAK, İLİMİZDEKİ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİNİ DE YUTARAK, işletmeler kuruldu ve hayvanların telef ettirilmesi sonucunda hepsi battı. Kapılarına da banka bekçileri dikildi, yani; SEPETTEKİ YUMURTALARIN HEPSİ KIRILDI.
Aynı hataya düşmemek için “Arif olmaya da gerek yok.”
Dünümüzdeki Kırklareli hayvancılığımıza bakmamız yeterli; Istrancalarımız Allaha şükür yerinde duruyor. Önceleri olduğu gibi, hayvanlarımızı bakmaya hazır her köye; BİRLİKTE HAYVANCILIK MODELLERİYLE; 5 inek x 20 kişi= basit bir barınak ve SAĞIMHANE verilse, beş sene sonra hem Istranca ormanlarımızı bedava işçilerle (Hayvanlarla) doldurup DOĞAL ET VE SÜT’E, HEM DE GENÇLERİMİZİ KAZANARAK, KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ÖNLEYİP, KATMA DEĞERLİ DOĞAL ÜRÜNLERE KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ.
Dünümüzdeki orman köylerimizde ve Istrancalarımızda; koyun, keçi, sığır, manda, buzağı, malak, hergele (At), eşek sürüleriyle doluydu. Ama Avrupa Birliği uyum yasaları adı altında İMF’ye borçlu olan geçmiş hükümetlerimiz, sözüm ona, makamı devletimizden ama şahsı İMF Bakanı, Müdürü gibi çalışan, kraldan kralcı yetkililerimiz, önce meşe ormanlarımızın içine hayvanların otlayacağı ve suya erişebileceği STRATEJİK ALANLARA ÇAM EKTİRDİLER. Sonra etrafını sarıp, ormanlarımızın bedava işçileri koyun, keçileri yasakladılar ve çok caydırıcı cezalarla ORMAN KÖYLÜLERİMİZİ KÜSTÜRDÜLER. KALAN KÖYLÜ HAYVANCILARIMIZA DA, SÜT’E KRİTERLER KOYARAK; EĞİTİP, DESTEKLEYİP, YENİDEN YAPILANDIRIP, BİRLİKTE HAYVANCILIK MODELLERİNİ UYGULATMAK (YUMURTALARI AYRI AYRI SEPETLERE KOYMAK) YERİNE KÖYLÜMÜZÜN, YALNIZ BAŞINA KURAMADIĞI PAHALI SAĞIMHANELER VE RUHSATLI AHIRLAR, HAYVANCILIKLA İLGİ, BİLGİ VE ALAKASI OLMAYAN, LİYAKAT SAHİBİ OLMAYAN KİŞİLERE VERİLDİ VE ACI BAŞARISIZLIK GERÇEĞİNİ HEPİMİZ GÖRDÜK.
BELKİ HAYVANCI KARDEŞLERİMDEN HATIRLAYANINIZ VARDIR; 1998 YILINDA, LÜLEBURGAZ KAPALI SPOR SALONUNDA, BUGÜNKÜ DANONE’NİN ESKİ SAHİBİ, RAHMETLİ TİKVEŞLİ (DOĞAN VARDARLI) “AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARI VE KIRKLARELİ HAYVANCILIĞININ GELECEĞİ İLE İLGİLİ BİR PANEL YAPMIŞTI. BİZİM AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARI ALTINDA EZİLEREK YOK OLACAĞIMIZ KONUŞULDU VE BİZ HAYVANCI KATILIMCILAR, O PANELDE BUGÜNLERE GELİNECEĞİNİ GÖRDÜK. AMA EMİR BÜYÜK YERDEN HAYVANCILIĞIMIZI YOK ETMEK İÇİN GELİYOR VE KRALDAN KRALCI YETKİLİLER VARDI. BUGÜNKÜ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ “DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR, ALIRSANIZ ALIRSINIZ, ALMAZSANIZ BİZ YOLUMUZA DEVAM EDERİZ” DİYECEK GÜÇ VE CESARET YOKTU. VE UYGULAMA ÇOK GEÇMEDEN GERÇEK OLDU. BAŞLIK ATMIŞTIK. “HAYVANCILIKTA SEBEPLERİN SONUÇLARINI YAŞIYORUZ” DİYE… TARİHLER BOYU İNSANLIĞA HİZMET EDEREK, DOĞAL GIDALAR SUNAN “ORMAN HAYVANCILIĞIMIZ, KÖYLERİYLE BERABER YOK OLDU.”
ALLAH AŞKINA BUNDAN SONRA İLİMİZDE HAYVANCILIK İÇİN YAPILACAK HER PROJE İÇİN ARAŞTIRMA YAPILARAK, HAYVANCILIĞIN ESKİ BAŞARILI DUAYENLERİ BULUNARAK ÇALIŞTAY YAPILSIN. ÇÜNKÜ HAYVANCILIKLA İLGİLİ YETKİLİ BİRİMLER SEPETTEKİ YUMURTALARI UZUN ZAMANDAN BERİ HEP KIRDIRIYORLAR VE HAYVANCILIĞA MERAKLI GENÇLERİMİZE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR.
Orman köylerinde oluşturulacak, BİRLİKTE HAYVANCILIK MODELLERİYLE, YİNE TABİRİ CAİZ İSE; YUMURTALARI BİR SEPETE DEĞİL DE, AYRI AYRI SEPETLERE (AYRI AYRI KÖYLERE) KOYARAK, DOĞAL ÜRETİM YAPILARAK, KÖYDEN KENTE GÖÇÜN ÖNLENEREK, KATMA DEĞER VE İSTİHDAM YARATACAK PROJELERİN SUNUMLARINI YAPMAYA HAZIR OLDUĞUMU BELİRTEREK, HAYVANCILIĞI BİLEN HER BİRİMİZİN, BİLDİKLERİMİZLE, GÖRÜP YAŞADIĞIMIZ, TECRÜBELERİMİZLE ÜRETİME KATKILARIMIZLA TEKRAR BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM.
Yaklaşan Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık, mutluluk ve bol bereketle kalın sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim…

13. ETAP KIRSAL KALKINMA HİBE DESTEK
PROGRAMLARI AÇIKLANDI; İLİMİZDE KÖYDEN KENTE GÖÇÜN VE KÖYLERE DÖNÜŞ PROJELERİNİ DESTEKLEYEN DOĞRU YERLERDE, DOĞRU KİŞİLERE VERİLİP KALICI ÜRETİMLERE DESTEK OLMASINI UMUT EDİP, DOĞAL ÜRETİME, İSTİHDAMA VE HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol