ISTERSENIZ BIR DE MILLETE SORUN

Bugünlerde,gazetelerde,televizyonlarda erken seçimle ilgili konusmalara ve yazilara sikça rastlamaya basladik. Muhalefet,millet erken seçim istiyor diyor,iktidarda bulunan hükümet partisi ise,bu millete bir ihanettir,biz seçimi zamaninda yapmazsak bu ülkeye bir vatan hainligi olur diyerek kestirip atiyor. Ülkemizde erken seçim yapmanin veya istemenin vatan hainligi oldugunu düsünürsek,bu güne kadar erken seçime giden partiler ve ona oy veren vatandaslar olarak bizler de birer vatan hainimi olduk diye ister itemez düsünmeye basladim.
Bizler,Türkiye Cumhuriyetinin vatandaslari olarak böyle bir düsünceyi zaten hiçbir zaman kabul etmeyiz, edemeyiz. Çünkü bizler,bu vatan için kanlarini ve canlarini feda etmekten çekinmeyen bir ecdadin torunlariyiz. Bu vatan topragi üzerinde yasayan milletin her ferdi de, elinden geldigince bu ülkenin kalkinmasi ve ileri gitmesi için elinden gelen her seyi yapmaktadir,yapacaktir da.
Bu millet,iktidara seçmis oldugu partileri,gün gelmis sandik basina gittiginde vermis oldugu oylarla iktidardan indirmesini de bilmistir. Çünkü, onlarda bu milletin sözlerine kulak tikayip,gün bugün,güç bizim demisler ve siyaset sahnesinde bugünkü durumlarina gerilemisler veya silinip gitmislerdir. Onun için milletin sözüne kulak tikamanin pek dogru sey olmadigini söylemekte yarar görmekteyim. Gerçi politikacilar bunu herkesten iyi bilirler ama oraya çiktiklarinda nedense unutuverirler.
Hani bazi politikacilarimiz biz her zaman halkin arasindayiz,halk ne istiyor biz biliriz ve duyariz diyorlar ya insanin ister istemez o politikacilari kucaklayip bagrina basasi geliyor. Gerçi kucaklayip bagrina basmaya kalksan kendilerine dokundurmazlar,hepsinin dokunulmazliklari var. Biz seçmen olarak asil,o seçtigimiz millet vekili,adi üzerinde,milleti temsil eden vekil, ama millet ne azlede biliyor nede dokunabiliyor. Her seyin süresi var,süre bittikten sonra. Ondan sonrada o vekil,seçimde kendisine oy veren milletin arasina zaten katilmiyor,baska yere yerlesiyor. Ne yapalim yasalarimiz böyle. Kanun yapicilarimiz milletin refahi için yasa yaptiklarina göre,demek ki aziz milletimize bunun uygun olduguna karar vermisler. Vatandas olarak bizi asar,saygi duymak gerekir. Yasalar karsisinda boynumuz kildan ince.
Hani,her zaman söyledigimiz bir söz var ya " Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir." iste o sözden yola çikarak, bu erken seçim konusmalarini yapan veya yapilmasini istemeyen partilere ve siyasilerimize sunu önermek istiyorum Bunu millete bir sorsaniz ya. Ama öyle birkaç kisiyle yapmis bulundugunuz veya kendi hesaplariniza göre tuttugunuz anketlerle degil, referanduma giderek. O zaman kimin ne istedigi ortaya çikar.
Bu konuda gündemden düser. Milletten korkmayin o kadar.
Saygilarimla.
email ermanulusoy@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol