İŞKUR projelerine başvurular başladı

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından "İş'te Anne Projesi" ile "İşe İlk Adım Projesi" hayata geçirildi.
İŞKUR Müdürü Aytaç Babalıoğullu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İş'te Anne Projesi" ile "İşe İlk Adım Projesi"nin başladığını söyledi.
Projeler ile istihdamın arttırılacağına inandığını belirten Babalıoğullu, kadınların daha fazla iş hayatına katılımının da sağlanacağını ifade etti.

İstihdam garantili meslek eğitim kursları ya da işbaşı eğitim programına katılan kadınların projelere başvurabileceğini aktaran Babalıoğullu, 0-15 yaş arasında çocuğu bulunan, sosyal yardım alan, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan annelere öncelik verileceğini kaydetti.
Üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini temin etme maksadıyla İşe İlk Adım Projesi'nin de hayata geçirildiğini bildiren Babalıoğullu şöyle devam etti:
''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen "İş'te Anne Projesi" ile annelere 70 lira katılımcı gideri verilecek. Ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan 2-5 yaş arasında çocuğu bulunan ve bakıme Gençler 6 aylık işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazandırılarak, 6 ay boyunca da işveren tarafından istihdam etmesi sağlanacak." (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol