İŞKUR kurslarına rağbet arttı

İŞKUR İl Müdürlüğü, birçok vatandaşımızın hayallerini gerçekleştirecek, iş yeri açma fırsatı tanıyor. İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında Kırklareli Cezaevi’nde ve Vize ilçesinde verilecek kurslar ile 100 kişiye kendi işlerini kurma olanağı tanınacak. Sertifikasını alan kursiyerlere 50 bin lira hibe, 100 bin lira ise sıfır faizli kredi olmak üzere toplam 150 bin TL ödenek verilecek.

İŞKUR son günlerde işsizlere ve iş kurmak isteyenlere yönelik yaptığı çalışmalar ile yine gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde birçok tekstil firmasına iş başı eğitim programı kapsamında 150 kişiyi istihdam eden kurum, şimdide kendi işini kurmak isteyenlere umut ışığı oluyor. İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde yürütülen projede başvuru yapan 100 kişiye sertifika verilerek kendi işini kurma imkânı tanınacak. Kırklareli Cezaevi’nde ve Vize ilçesinde gerçekleştirilecek olan kurslara 4 grup katılacak. 25’er kişiden oluşan gruplar 72 saat kurs görecek ve günlük 20 TL ücret alacak. Ücretin yanı sıra sigorta primlerini de yatıracak olan Kırklareli İŞKUR Müdürlüğü, böylelikle yeni yüzleri girişim ağına katmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Vize ilçesi’nde gerçekleşecek olan kursun kayıtları başladı.
Verilecek kursların sonunda projesi onaylanan kişiye ilk etapta 50 bin liraya kadar hibe desteği yapılacak. Eğer kişi işini büyütmek istiyorsa veya büyük bir yatırım yapmak istiyorsa faizsiz geri ödemeli 100 bin lira krediyi de KOSGEB’den talep edebilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy; “ Girişimci desteği, hibe olarak verilen miktar 40 bin TL iken, bu yıl 50 bin TL’ye yükseldi. Bunun yanı sıra işini büyük kuranlara ayrıca devletimizin 100 bin TL faizsiz kredi desteği var. Kurslarımız birçok alana hitap ediyor. Eğer kursiyerlerin sundukları projeler kabul edilirse, işlerine göre hibe desteği alabilecekler. Çok yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Kursiyerler belgelerini aldıktan sonra öncelikle KOSGEB Kırklareli Şubesi’ne sunacaklar. Projelerin onaylanması halinde ilk etapta 50 bin liraya kadar hibe desteği alacaklar.
İşlerini büyütmek isteyen kişiler ise 100 TL daha sıfır faizli krediyi yine KOSGEB’ten talep edebilecekler. Bugün burada gördüğümüz kadarı ile 4 grup halinde açacağımız girişimcilik kurslarına 100 arkadaşımız seçilecek, ama seçilemeyenler sakın üzülmesin alınmasın. En kısa zamanda belki 1 ayı bile geçmeyecek süre zarfında yine kurslarımız olacak ve gruplar halinde açmaya devam edeceğiz. Bu şekilde işsiz ve iş kurmak isteyen vatandaşlarımızdan talep geldiği sürece bu kurslarımızı açmaya devam edeceğiz.
Bu kursa katılan işsiz ve geliri olmayan vatandaşlarımıza 20 TL harçlık vereceğiz. Ayrıca genel sağlık sigortası, meslek hastalığı sigortası ve iş kazası sigortası primlerini de İŞKUR olarak yatıracağız. Kursumuzun seçilen arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Seçilemeyenlerde sakın küsmesin umutsuzluğu kapılmasın, çünkü bu kurslarımızın devamı gelecek” dedi.
KOSGEB’in 2016 yılı destek programı
“Kendine ait iş yeri kurmak veya iş yerini büyütmek isteyenlere KOSGEB Kredi 2016 yılında 50 bin TL hibe 100 bin TL faizsiz kredi imkânı sunmaktadır. Devlet iş yeri teşvikleri olarak da bilinen 50 bin TL hibe kredi imkânlarından faydalanmak isteyenlerin ilgili kurumumuza başvurmaları gerekmektedir.
Kendine ait iş yeri açmak için 50 bin TL hibe kredi ile iş yeri kurmak isteyen vatandaşlarımız diğer yıllarda olduğu gibi bu destekten faydalanmaları için halkımız tarafından KOSGEB kursları olarak bilinen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Katılması Gerekmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ülkemizin her ile ve ilçesinden belli tarihlerde, katılım sayısına göre KOSGEB tarafından ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Kurs başvuruları bulunduğunuz vilayetin İŞ-KUR veya KOSGEB birimlerine şahsen olarak yapmanız gerekmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarılı bir şekilde bitiren vatandaşlarımız 50 bin tl hibe kredi imkânlarından faydalanmak için Girişimcilik Destek Programından faydalanabilirler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol