İŞKUR işverenlerin ihtiyaçlarını tespit ediyor

İŞKUR Kırklareli ilinde 20+ çalışanı olan 317 işyerini ziyaret ederek
eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Kırklareli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %36,2’sinde 1.275 kişilik açık iş olduğu tespit edildi.

İŞKUR Kırklareli İl Müdürlüğü istihdam açığını kapamak, işsiz vatandaşlarımıza en uygun işlere kavuşturmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR, Kırklareli’nde 20+ çalışanı olan 317 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy şu bilgileri verdi; “Kırklareli’nde Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır.
Kırklareli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %36,2’sinde 1.275 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir.
Kırklareli genelinde açık iş oranı %4,2 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %4,8 ile İmalat sektörü olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri %55,6 oranı ile İmalat sektörü ve %51,4 ile Toptan ve Perakende Ticaret sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Plastik Mamuller Montaj İşçisi ve İplik Eğirme Operatörü (Ring/Vater/Vargel)’dür. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Takım Çalışması , Fiziki ve Bedensel Yeterlilik’ dir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanları Aracılığı ile aramaktadır.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %46,2’sinde 1170 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Kalite Kontrolcü-Tekstil, İplik Eğirme Operatörü (Ring/Vater/Vargel), Şişirme Pres Tezgahı İşçisi, Kalıp Ve Takım-Aparat İşçisi, Kalıpçı-Pres, Beden İşçisi (Genel), Ütücü, Kalite Kontrolcü, Boyacı-Metal dir.
Kırklareli genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 1945 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 6,8 oranında
artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, İmalat
ve Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler’ dir. Makineci (Dikiş), Plastik Mamuller Montaj İşçisi ve Dökümcü (Metal) mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Güvenlik Görevlisi, Temizlik Görevlisi ve Reyon Görevlisi mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.”
(İŞKUR Kırklareli İl Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol