İŞKUR ilimizde 126 işçi alımı yapılacağını duyurdu

İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu Sağlık Bakanlığının ülke genelinde alacağı 14.000 sürekli işçi kadrosu için başvuruların 26-30 Mart tarihleri arasında yapılacağını, bu kapsamda İlimize 100 Temizlik Görevlisi, 14 Güvenlik Görevlisi ve 12 Klinik Destek Elemanı olmak üzere 126 kişilik kontenjan verildiğini duyurdu.

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde alacağı 14.000 sürekli işçi kadrosu için başvuruların 26-30 Mart tarihleri arasında yapılacağını, bu kapsamda İlimize 100 Temizlik Görevlisi, 14 Güvenlik Görevlisi (silahsız) ve 12 Klinik Destek Elemanı (hastane) olmak üzere 126 kişilik kontenjan verildiğini, başvuruların Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet ya da ALO 170 hattı üzerinden yapılabileceğini, Kurumlarından ise şahsen başvuru alınmayacağını belirtti.
Babalıoğullu yaptığı açıklamada; "Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabilecek, noter kurası sonucunda yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir.
İlanlara, 18 yaşını tamamlamış olan ve 26/03/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olanlar (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlu olanlar) başvuru yapabilecek olup, Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.
Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak. (Ortaöğretim Kurumlarının Sağlık Hizmetleri Alanı - Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği Dalının Birinden Mezun Olmak.)
Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir). şartları aranmaktadır.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre ihtiyaç duyulan hizmet türlerinde işe alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın Sağlık Bakanlığınca doğrudan noter kurası ile belirlenecek, başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecektir" dedi.
Ayrıca Babalıoğullu, ilan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların noter kuralarının 8 Nisan 2020 tarihinde Ankara’da çekileceğini, kura sonuçları, asil ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyuruların Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edileceğini başvuru ekranında sorun yaşanması durumunda İl Müdürlükleri ile Lüleburgaz Hizmet Merkezi’ne ait telefonlardan İş ve Meslek Danışmanları ile görüşme sağlanarak bilgi alınabileceğini belirtti.






Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol