İNTERNET DÜNYASININ SON NUMARALARI

Otomatik başlatılan videolar, özellikle tablet ve cep telefonundan internete bağlanıldığında internette gezinme deneyimini oldukça yavaşlatıyor. Bunun yanı sıra 5 dakikalık kota aşımı için ödenen ücret 3 lirayı buluyor.
Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezi'nce yapılan açıklamada, bu şekilde otomatik başlayan video içeren sitelerin müşterilerin hizmet öncesi bilgilendirme hakkını ihlal ettiği açıklamasında bulunuldu. Bundan kaynaklanan aşırı ücretlerin de müşteri hakkı ihlali olduğu dile getirilerek kullanıcıların bu konuda bilinçli davranması çağrısında bulunuldu..
FACEBOOK 'TAN İLK AÇIKLAMA…
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, videoların otomatik oynatılmasına ilişkin, "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" açıklamasında bulundu. Videoların sadece ekranda kaldığı sürelerde aktif olduğu ifade edilen açıklamada, video üzerinde beklenmediği takdirde aşırı bir veri kullanımı olmayacağı kaydedildi.
FACEBOOK'TA VİDEOLARIN OTOMATİK OYNATILMASI ENGELLENMELİ…
Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook, her geçen gün biraz daha büyüyor ve yeni özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkmayı sürdürüyor. Tabii bu özellikler arasında sevilenler olduğu gibi tepkiyle karşılananlar da var. Mesela "video ön izleme" modu gibi.
Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son günlerde Facebook'taki videolar kendi kendilerine çalışıyor ve eğer izlemek isterseniz üzerine tıklayarak sesli hallerini izleyebiliyorsunuz. Facebook, bir nevi ön izleme modu hazırlayarak videoların daha ilgi çekici hale gelmesini istemiş olabilir, ancak öte yandan özellikle kotalı internet kullananlar için bu pek de iyi bir uygulama değil.
Eğer, Facebook'a PC'den bağlanıyorsanız hemen 'ayarlar' sekmesine gidin. Ardından sol tarafta en alt köşede "Videolar" başlığını göreceksiniz. Ona da tıklarsanız sizi "Video Ayarları" başlığı karşılayacak ve burada yer alan "Videoları Otomatik Oynat" seçeneğini kapatarak bu ön izleme uygulamasından kurtulabilirsiniz.
Bu uygulamanın telefonunuzda da kapalı olmasını istiyorsanız, telefonunuzda da Facebook'un ayarlar kısmına giderek ayrıca kapatmanız gerekiyor.
YİNE, GENEL MERKEZİMİZİN BİR ARAŞTIRMASINI SİZLELE PAYLAŞMAK İSTİYORUM…
" HALKIN GIDA ENFLASYONU PATLADI!..
" GIDADA KRONİKLEŞEN FİYAT ARTIŞLARININ NEDENİNİN MEVCUT TARIM VE GIDA POLİTİKALARININ YANLIŞLIĞINDAN KAYNAKLANDIĞI APAÇIK ORTADADIR.
" ELLİBEŞ ÇEŞİT GIDA MADDESİNDE TÜKETİCİNİN SATIN ALMA GÜCÜ DÜŞTÜ!..
" GIDA YOKSULLUĞU ARTIYOR!..
" TÜKETİCİLERİN YÜZDE YETMİŞDEN FAZLASI GIDA YOKSULU!..
" HÜKÜMET, GIDADA TÜKETİCİLERİN SATIN ALMA GÜCÜNÜ ARTIRACAK ACİL ÖNLEMLER ALMALIDIR.
Gıda fiyatları uçuşa geçti!.. Halkın gıda enflasyonu patladı!.. Son bir yılda 55 çeşit gıda maddesinde tüketicilerin satın alma gücü düştü, gıda yoksulluğu arttı. TÜİK istatistiklerine göre, 2013 Yılı Ağustos Ayı ile 2014 yılı Ağustos Ayı arasındaki bir yıllık dönemde büyük bir çoğunluğu temel gıda maddesi olan elli beş çeşit gıda maddesindeki fiyat artışları resmi enflasyonun çok üzerinde gerçekleşmiştir.
Elli beş çeşit gıda maddesinin tamamının son bir yıllık dönemdeki fiyat artış oranları, asgari ücretli işçiler ve emekli işçiler ile emekli memurlar ve emekli öğretmenlerin maaş artış oranlarının üstünde gerçekleşmiştir. Buna göre, çalışan asgari ücretlilerin, emekli işçilerin, emekli memurların ve emekli öğretmenlerin son bir yılda elli beş çeşit gıda maddesinde satın alma güçleri düşmüş ve gıda da yoksullaşmışlardır.
Ağustos 2014'de Ağustos 2013'e göre, çalışan asgari ücretli işçinin maaş artış oranı yüzde 10.9, emekli işçinin yüzde 9.16, emekli memurunun yüzde 11.77, emekli öğretmenin yüzde 9.31 iken, elli beş çeşit gıda maddesinin fiyat artış oranları ise yüzde 12.22 ile yüzde 108 (yüzsekiz) arasında değişmektedir.Yirmialtı gıda maddesinin fiyatı yüzde 12.22 ile yüzde 20 (yirmi) arasında artmış, yirmiiki gıda maddesinin fiyatı yüzde 20 (yirmi) ile yüzde 50 (elli) arasında artmış, beş gıda maddesinin ( kuru fasülye, kiraz, fındık içi, antep fıstığı, kuru kayısı) fiyatı yüzde 50 (elli) ile yüzde 100 (yüz) arasında artmış, iki gıda maddesinin fiyatı ise ( limon ve kayısı) yüzde 100'ün üzerinde artmıştır.
Bugün Türkiye'de tüketicilerin yüzde yetmişten fazlası, yani, en az 53 (elli üç) milyon kişi gıda yoksulu olup yeterli ve dengeli beslenebilecek gıdayı satın alabilecek ekonomik güçte değildirler.
Tüketiciler olarak hükümete sesleniyor ve diyoruz ki: Gıdada gerçekleri görünüz. Gıdada kronikleşen fiyat artışlarının nedeninin mevcut tarım ve gıda politikalarının yanlışlığından kaynaklandığı apaçık ortadadır. Tüketici haklarına ve halk yararına uygun tarım ve gıda politikaları acilen uygulamaya konulmalıdır. Gıdada tüketicilerin satın alma gücünü artıracak önlemleri acilen almanızı öneriyor ve bekliyoruz.
Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol