İNEKLERİMİZ SÜT MAKİNESİ DEĞİL, CANLI HAYVANDIR

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Öncelikle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününüzü kutlar, çalışmalarınızda başarılar, bol bereketler dilerim. Ayrıca geçtiğimiz hafta sonu kutladığımız Anneler Gününde, başta; Vatanımızın birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna, dün olduğu gibi bugün de evlatlarını feda etmiş, şehit annelerimiz olmak üzere, “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye müjdelenen, cefakar tüm annelerin; “Anneler Günü”nü kutluyor, vatanımıza, milletimize bağlı evlatlar yetiştirmelerini diliyorum. Yine köşemizdeki ilimiz hayvancılığına dönelim.
Hayvancılık sektörünün arkadan geleni yok. Gençlerimizi işin içine çekemiyoruz. 2000’li yılların başına kadar köylerimizde, babasından kalan altyapıyı kullanarak, mevcut olan hayvancılık bilgi ve tecrübeleriyle, eline sopayı alıp ayağına çizmesini giyerek, hayvanlarını mera ve ormanlarda otlatarak, doğal süt ve et üreterek, kendi hayatını idame ettirip, devletinden iş istemeden süt ve et üreten köylülerimiz, artık yoruldu ve yaşlandı. Hayvanlarına çoban ve sığırtmaç da bulamıyorlar. Ama geçen haftalarda düzenlenen “Türkiye Küçükbaş Hayvancılık Şurası”nda, Koyun Keçi Merkez Birliği Başkanı Sayın Nihat Çelik beyin yetkili Bakanlıklardan 5000 Afganlı çoban istediğini duydum. Biraz geç de olsa çok yerinde bir karar ve ben şahsen Koyun Keçi Merkez Birliği Başkanı Sayın Nihat Çelik beyi alkışlıyorum. Bugünlere gelene kadar ilimiz hayvancılığının en büyük sorunu olan çoban ve sığırtmaç bulamadığı için hayvancılık işletmesini kapatan üyelerin bu sorununu gündeme getirip, gerekli girişimlerde bulunmayan, Birlik Başkanlarına da sitem ediyorum. Maalesef ilimizdeki hayvancılıkla ilgili birimler, köylülerimize ve hayvancılığın sorunlarına sahip çıkmadılar. Onların yerine, geçen hafta bahsettiğimiz, devletin ve bankaların bütün imkanlarını kullanarak, hayvancılıkla ilgi ve alakası olmayan, inekleri süt makinesi gibi gören çakma çiftlikçilere destek verdiler. Ben bu köşeden ısrarla seslenmek istiyor ve uyarı yapmak istiyorum;
“İNEKLERİMİZ SÜT MAKİNESİ DEĞİL, CANLI HAYVANDIR.” MERA VE ORMANLARIMIZ İNEKLERİMİZİN OLMAZSA, OLMAZIDIR. SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN DE DOĞAL SÜT, ET VE MAMULLERİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR. Eksiklerimizi giderip, geçmişten yakın zamana kadar başarıyla yürütülen ilimiz hayvancılığının, Türkiye’nin Hollandası konumuna tekrar gelmesi umuduyla, sağlık, mutluluk ve bol bereketle kalın Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim….

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol