İHH, Hayır Çarşısını devamlı hale getirmek istiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ya da kısaca İHH, ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini gidermeye ve insani yardım kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede İHH Kırklareli Kadın Kolları anlamlı bir çalışmaya imza atarak; Hayır Çarşısı’nı kısa bir süreliğine faaliyete geçirdi.
30 Kasım Çarşamba günü açılan ve 9 Aralık Cuma günü sona erecek olan Hayır Çarşısı hakkında gazetemize bilgi veren İHH Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Gönül Canan; “Bizler vakfımız olarak zaten ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor, onların eksiklerini gidermeye çalışıyorduk. Ancak elimizdeki ürünler birikmeye başlayınca düşündük ki, böyle bir çarşı açalım ve ihtiyaç sahipleri gelsinler ihtiyacı olan şeyleri seçip alsınlar. Geçtiğimiz Çarşamba günü açtık ve gerçekten büyük bir ilgi ile karşılaştık. Öyle ki, insanlar ellerindeki kullanmadığı fazla eşyalarını buraya bırakmaya başladılar. Bu da çok güzel bir şey” dedi. Bu hizmeti daimi hale getirmek istediklerini belirten Canan; “Sayın Valimiz ve İl Genel Sekreterimiz ile görüştük. İnşallah gereken desteği alabilirsek, bu hizmetimizi daimi hale getireceğiz” dedi.
İHH Kırklareli Şube Başkanı Şenol Öztürk ve Metin Cıbır da yaptıkları açıklamalarda tüm hayırsever ve ihtiyaç sahiplerini ‘Hayır Çarşısı’na beklediklerini kaydettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol