İHA TUBİTAK yarışmasında Lüleburgaz’ı temsil edecekler

Lüleburgaz Lisesi adına yaraşacak olan ekip TÜBİTAK yarışmasında Lüleburgaz’ı temsil edecek. Lüleburgaz Lisesi adına yarışacak olan ekip  Hacettepe, İTÜ, İstanbul Üniversitesi. , ODTÜ vb. gibi başarılı üniversite takımları ile yarışacaklar.

202 takım arasından Lise ve Üniversitelerin katıldığı yarışmada Ön tasarım Raporunda 88 puan alarak 30. sırada birinci elemeden geçtiler. Modellerini imal eden ekip başarılı bir şekilde uçuşlarını yaparak raporlarını gönderdi.
Yarışma hakkında bilgilendirmelerde bulunan İHA Pilot Tasarımcısı Bünyamin Uslu, “İHA’ların özellikle yangın ve kaza gibi acil durumlarda kullanılabilir olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen uluslararası yarışma sabit ve döner kanatlı hava araçlarının geliştirilmesini teşvik etmektedir. Öğrencilerimizin halen geliştirmeye sabit kanatlı İHA tasarımı toplam 3kg kalkış ağırlığına sahiptir ve üretimi CNC ve 3D Yazıcı kullanılarak gerçekleşti. Tasarlanan sistem, 5 cm x 5 cm x 5 cm boyutlarında ve her biri yaklaşık 100gr ağırlığında toplam 4 küpü otonom ya da manuel biçimde belirlenen hedeflere bırakabilecek. Yüklenen ağırlığa bağlı olarak havada kalma süresi 20 dakikaya kadar çıkabilmekte ve 4-5 km mesafeden canlı görüntü elde edilebilecek. Öğrencilerimizle beraber halen geliştirilmeye devam ediyoruz. Mevcut kamera sistemiyle manuel atış gerçekleştirilebileceği gibi hazırlıkları devam eden proje kapsamında yükün hedefe bırakılması için GPS’ten konum, yükseklik, hız ve yön bilgileri alınarak gerekli konum ve atış zamanı hesaplanacak ve gerçek zamanlı bir yük bırakma sistemi geliştirilecek” şeklinde konuştu.
Projenin baş mimarlarının isimleri şöyle ;
Erkin ŞENYEĞİT Lüleburgaz Lisesi Koordinatör Öğretmeni
Bünyamin USLU İHA Pilot - Tasarımcı
Murat TÜRKER İHA Pilot - Tasarımcı
Murat Kali GÜNEL Rapor – Elektronik Ekipman
Kadircan KIZILASLAN - Tasarım-Dizayn gereksinim araştırması.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol