e-Devlet Kapısı 2020’de Türkiye’nin Dijital Yüzü Oldu

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaziyeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde hayata geçirdikleri desteklere, e-Devlet üzerinden kolay erişimi mümkün kıldıklarını belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Selahattin Minsolmaz, salgın döneminde vatandaşlara ve iş dünyasına yönelik birçok desteği hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Minsolmaz açıklamasında;
“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde salgın döneminde vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza yönelik birçok desteği hayata geçirdik. Bu destekler ile diğer kamu hizmetlerini, dijital koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, e-Devlet Kapısından kolayca ulaşılabilir kıldık” dedi.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde hayata geçirdikleri destekler ve e-Devlet sistemine ilişkin açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, sistem sayesinde vatandaşların işlerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.
“Vatandaşa Sunulan Hizmetler” ve “İş Dünyasına Sunulan Hizmetler” başlıklarında bir bilgilendirme paylaşan Minsolmaz; “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde salgın döneminde vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza yönelik birçok desteği hayata geçirdik.Bu destekler ile diğer kamu hizmetlerini, dijital koordinasyonunda yapılan çalışmalarla, e-Devlet Kapısından kolayca ulaşılabilir kıldık” ifadelerini kullandı.
Aşılanma durumu e-Devlet üzerinden
sorgulanabiliyor
İki bölümden oluşan grafiğin "Vatandaşa Sunulan Hizmetler" başlıklı bölümüne göre, vatandaşlar COVID-19 aşılanma durumunu e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. Aşılanan kişi sayısı 5 Şubat itibarıyla 2 milyon 554 bin 222 olduğunu belirten Minsolmaz, HES kodunun ise, e-Devlet ve HES Mobil üzerinden 66 milyon 254 bin 113 kez üretildiğini vurguladı.Salgın döneminde vatandaşların SGK'ye olan prim borçlarını da e-Devlet üzerinden yapılandırabildiğini de ifade eden Minsolmaz, e-Devlet üzerinden yapılan başvuru sayısının 243 bin 258, yapılandırılan borcun miktarı ise 3 milyar 672 milyon 699 bin 191 liraya ulaştığını söyledi.Minsolmaz, vatandaşların salgın sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında e-Devlet aracılığıyla yaptığı destek başvurularının ardından 2 milyon 56 bin 442 kişiye destek ödemesi yapıldığını kaydetti.
İş Dünyasına Sunulan Hizmetler
Grafiğin ikinci bölümünde yer alan “İş Dünyasına Sunulan Hizmetler” başlığındaki verilere göre de salgın sürecinde basit usule tabi vergi mükellefleri ve vergiden muaf esnaf ve sanatkarlara sağlanan hibe desteği için e-Devlet üzerinden 1 milyon 476 bin 616, kira konusundaki hibe desteği için 812 bin 207 başvuru yapıldığını ifade eden Milletvekili Minsolmaz, salgın döneminde lokanta ve kafelere sağlanacak ciro desteği başvuruları da bu ay içinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağının altını çizdi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol