“Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. yıldönümü dün Kırklareli’mizde de coşkuyla kutlandı. İlimiz Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen kutlama töreninde marşlar, şiirler okundu, gösteriler düzenlendi ve 42 metrelik dev bayrakla gençlik Ata’sını andı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında; “Sevgili gençler binlerce şehit vererek kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuz kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Sporda, bilimde, sanatta ve diğer alanlarda şanlı bayrağımızı en yukarılara taşıyacağınızdan ve Türk milletini en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç şüphemiz yoktur” dedi…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dün tüm yurtta olduğu gibi, ilimiz Kırklareli’nde de coşkuyla kutlandı. Saat 09.00’da gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı saat 10.00’da ilimiz Atatürk Stadyumunda gerçekleştirildi. 
Programa; Kırklareli’nin yeni Valisi Birol Ekici önderliğinde tüm protokol mensupları katılım gösterdi. 
Ellerinde bayrakları, flamaları ve Türk Bayraklı formalarıyla muhteşem bir görüntü sergileyen törene katılan gençler, hep bir ağızdan İstiklal marşımızı söyleyerek programı açtılar. Daha sonra Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Babuşçu konuşmasında şunları kaydetti;
“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihle birlikte Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlerde cesurca atılmış bu büyük adımlara borçluyuz. Bu ruhun yaşatılması ve sürdürülebilmesi için hepimize ve özelikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ın armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler binlerce şehit vererek kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuz kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Sporda, bilimde, sanatta ve diğer alanlarda şanlı bayrağımızı en yukarılara taşıyacağınızdan ve Türk milletini en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Biz Türk’e İstiklal Marşı’nı veren Kara Fatmaların Nene Hatunların Yalnız Efelerin Ya İstiklal Ya Ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Fatihlerin, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Mustafa Kemallerin soyundansınız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Yapılan konuşmaların, okunan şiirlerin, Ata’nın Gençliğe hitabının, gençliğin Ata’ya hitabının sonrasında ise geçit töreni düzenlendi. Törende ayrıca gençler Vali Birol Ekici’ye çiçek de takdim ettiler. Büyük alkış alan geçit töreni sonrasında ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı Samsun’a gidişi ve İstiklal mücadelesini başlatmasını anlatan bir senaryo canlandırıldı. Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı tören, gençlerin muhteşem gösterisi ve 42 metrelik dev Türk Bayrağının açılması ile son buldu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol