“Piyasa Değeri 3 Milyon 200 Bin Liralık Maske Dağıttık”

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Uzunköprü Belediyesi Haziran ayı olağan belediye meclisi toplantısında maske ve esnafa yardım polemiği yaşandı. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, belediye tarafından dağıtılan maskelerin bir adedini o dönemki şartlarda piyasa değerini 5 TL olarak hesapladı ve bu minvalde toplamda 3 Milyon 200 Bin liralık maske dağıttıklarını iddia etti. AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Ravalı da bu hesaplamanın gerçekçi olmadığını ifade ederek belediyenin kasasından çıkan net tutarın ne kadar olduğunu sordu. Becan ise kendilerine verilen önergene de böyle bir talep olmadığını öne sürerek belediyenin kasasından çıkan net tutar hakkında bilgi vermedi.

1 Haziran Salı günü Uzunköprü Belediye Meclisi olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının başında söz alan Belediye Başkanı Özlem Becan Akçakoca müftüsünün Selanik göçmenleri ile ilgili olarak sözlerini kınadı. Başkan Becan konu ile ilgili tepkisinde şunları dile getirdi, “Geçtiğimiz günlerde Akçakoca Müftüsü Selanik göçmenlerinin sebatayist olduğunu iddia ederek büyük bir ayıba imza attı. Biz biliyoruz ki en büyük Selanikli sayesinde bugün ülkemizde ezanlar hür okunuyor ve İslam dini hür bir şekilde ifa ediliyor. Uzunköprü adına kendisini şiddetle kınadığımı tekrar ediyorum” dedi. Açılış konuşmasının ardından gündeme geçen Başkan Becan, AK Parti’nin belediye tarafından karşılanmak üzere müzisyen, hamal, esnaf ve muhtarlara destek paketi talebinin plan ve bütçe komisyonda reddedilmesi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede belediyenin halihazırda esnafa yönelik ayni ve nakdi yardımların gerçekleştirdiğini öne sürerek şunları kaydetti, “Maskenin bulunamadığı, eczanelerin maske satmasının yasak olduğu bir dönemde biz belediyemiz adına köy muhtarlarımız aracılığımızla 60 bin, mahalle muhtarları ve belediye birimleri aracılığıyla 470 bin, STK’lar aracılığıyla 100 bin ve okullarda ise çocuklarımız için 40 bin maskenin dağıtımın gerçekleştirdik. O dönemde bir maskenin 5, 6, 7 liraya kadar çıktığını biliyoruz. Kasamızdan bu para çıkmasa da yani altını çizerek ifade ediyorum biz bunu bu kadara mal etmesek de görülüyor ki belediyemiz piyasa değeri 3 milyon 200 bin lira değerinde maske dağıtımı gerçekleştirmiştir”.
“PİYASA DEĞERİ 640 BİN LİRALIK EL DEZENFEKTANI DAĞITTIK”
Başkan Becan muhtarlara da bu süreçte her daim destek olduklarını ifade ederek, “Muhtarlarımıza ise hem muhtarlık binaları hem de kırtasiye ürünleri anlamında desteğimiz her zaman talepleri doğrultusunda karşılanmaya devam etmektedir. Diğer yandan mahallelerimizde dezenfektan noktaları oluşturarak toplamda piyasa değeri 640 bin liraya dezenfektan desteği sağladık. Tabi ki biz bunu hocamız Osman Kaplaner ve diğer hayırseverlerin desteği ile daha az bir maliyetle yaptık. Yine piyasa değeri 40 bin liraya eldiven desteği sağladık” dedi.
COVİD-19 UYARICI AFİŞ VE YAPIŞTIRMALARI 70 BİN LİRAYA MAL ETTİK
Başkan Becan, covid salgınına karşı vatandaşları uyarmak ve bilgilendirmek amacı ile hazırlanan afiş ve yapıştırmaları da 70 bin liraya mal ettiklerini ve esnafa dağıtımının gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Becan ayrıca Ramazan ayı boyunca hayırseverlerinde yardımı ile her gün 3 bin kişiye toplamda 900 bin TL tutarında iftar yemeği verildiğini söyledi esnafa yapılan yardımlar ile ilgili olarak ta konuşan Becan, “ Belediyemize ait yerlerde işletmelerini yürüten kiracılarımızın Toplamda 154 bin liralık kiralarını almadık. Yaptığımız nakdi yardım 96 bin 315 lira ve Minibüsçü esnafa da 24 bin 500 lira yardımda bulunduk” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol