Kırklareli’nde Pavli rüzgarı

“Eylül ayı yaklaşırken heyecan başlar Pehlivanköy’de, oradaki heyecanı buraya getiren fotoğraf sergisi ilgi ile karşılandı”
Paylaşmanın, arkadaşlığın, dostluğun, muhabbetin en güzel ve en eski adreslerinden biri olan Pavli Panayırı, henüz açılmasa dahi meraklıları cezp etmeyi başarıyor. İstasyon Caddesi’nde kurulan Pavli Panayırı fotoğraf sergisine halkın ilgisi yüksekti.

107. kez düzenlenecek olan Pavli Panayırı öncesinde, İstasyon Caddesine Pavli Panayırı Fotoğraf sergisi kuruldu. Çeşitli fotoğraf sanatçılarının ve amatör fotoğrafçıların fotoğrafları sergilendi. Sergide bulunan 40 fotoğrafta çok büyük ilgi gördü. İstasyon Caddesinde yürüyen vatandaşlar sergiyi incelemeden geçmedi. Birçok kişi de sergideki eserleri fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.
Sergiyi dolaşan vatandaşlardan bazıları devamlı olarak gittiklerini belirtirken, diğer vatandaşlar ise bu sene gideceklerini belirterek “Fotoğraflarını gördükten sonra gitmemek elde değil, zaten gitmeyi düşünüyorduk. Sergiyi gördükten sonra bu heyecanı orada yaşamak için kesin gideceğiz. Pavli asırlık bir görkemiyle gerçekten büyük bir organisazyon diyebiliriz” dieyerek görüşlerini belirttiler.
“Asırlık Pavli”
Pavli aslında halk arasında Pehlivanköy’e verilen isim. Pehlivanköy’den bahsederken eskiler hala bu ismi kullanmayı tercih ediyorlar. Fakat Pavli ismi önünde veya ardında herhangi bir sıfat kullanılmaksızın, Pehlivanköy’ün bu yıl ( 2016) 107. yaşını kutlayacak meşhur sonbahar panayırını tarif etmek için de kullanılır. Pavli deyince hemen zihinlerde bu panayır canlanıverir.
Pavli Panayırı 1910 yılından beri kesintisiz olarak ilk günkü heyecanı ile kutlanıyor. Panayırlar, pagan ve Helen toplulukların önemli gördükleri kale şehirler etrafında belli zamanlarda bir araya gelip, eğlenceler düzenleyerek ticari mal alışverişlerinde bulundukları önemli aktiviteler olarak günümüze değin ulaşmıştır. Yunanca’ da “Panegrysis” diye söylenen bu kelime, büyük toplantı, kurultay, festival, kalabalıklar gibi anlamlar içermektedir

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol