“Hedef; 3-0”

CHP Kırklareli Milletvekili adayları dün düzenledikleri basın açıklamasıyla birlikte seçim çalışmalarının startını da vermiş oldular. Adaylar; Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu ve İnci Tunç yaptıkları açıklamalarda, CHP’nin Kırklareli’nde üç sıfıra daha önce hiç bu kadar yakın olmadığını vurguladılar…

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl teşkilatı aday adaylığı süreci sonrasında 24 Haziran 2018’de yapılacak erken seçimler için üç adayını 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 17.00 itibariyle belirlemişti. Bu kapsamda dün Milletvekili adayları Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu ve İnci Tunç birer basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Saat 12.30’da parti binasında yapılması planlanan ancak yoğun katılım sebebiyle Seçim Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasına; CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, Milletvekili aday adayları ve partililer iştirak ettiler.
Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı’nın açılış konuşmasının ardından, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ilk sözü, seçilemeyen aday adaylarına vermenin uygun olacağını belirtti. Böylece sırasıyla; Recep Zengin, Tayfun Erel, Yasemin Ertaş, Bora Terzi, Yılmaz Şeşen ve Turgut Dibek birer konuşma gerçekleştirdiler. Aday adayları yaptıkları ortak açıklamalarda, bu saatten sonra artık belirlenmiş adayların arkasında durulması gerektiğini, birlik ve beraberlik içinde Kırklareli’nde 3-0 yapıp, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi başarıya ulaştırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirttiler.
Daha sonra Milletvekili adaylarına söz verildi. 3. sıra Milletvekili adayı İnci Tunç yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
Tunç; “Vakit tamam umutsuzluğa kapılmayın”
“Bugün öyle bir coşku, öyle bir umut görüyorum ki, 14 yıl önce yaşadığım heyecanın aynısını şu an yine yaşıyorum. 2004 yılında bir ilki başararak, Kırklareli’nin ilk kadın Belediye Başkanını çıkarmıştık. Başarılı işlere imza atarak, çok güzel tecrübeler edindik. Bu tecrübelerim ışığında 27. Dönem Milletvekili adayı olarak karşınızdayım. İnşallah köy köy, ilçe ilçe gezip, her vatandaşımızın, sağcımızın, solcumuzun elini sıkıp, derdini dinleyeceğiz ve başarılı olacağız. 3-0’ı yapacağımıza ben canı gönülden inanıyorum. Hep birlikte, el ele bunu başaracağız. 24 Haziran Türkiye için bir dönüm noktasıdır.
Çağdaş, medeni, demokratik bir Türkiye’nin mümkün olduğunu bildiğim için siz partililerimizle birlikte canla başla çalışıp, Kırklarelililere bir kadın Milletvekili kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşatmak istiyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı ve Cumhuriyetimiz için mücadele edecek, halkın umudu, halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisini hep birlikte iktidar yapacağız. Vakit tamam, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Kırklareli’nde 3-0’ı yapacağımıza canı gönülden inanıyorum. Sizin de inanmanızı ve güvenmenizi istiyorum. Öncelikle bu güçlü iradeyle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapıp, sonra da hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacağız.”
Gündoğdu; “El birliği ile
kurtulacağız, başka yolu yok”
Tunç’un konuşmasının ardından, ikinci sıra Milletvekili adayı Vecdi Gündoğdu’ya söz verildi. Gündoğdu konuşmasında şunları ifade etti;
“3-0’a giden yolda Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanarak, parlamenter sistemi tekrar Türkiye’ye getirerek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da başbakan yapacağımıza inanarak, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizim Kırklareli’miz diğer illere göre daha farklı. Çağdaş, demokrat, cumhuriyetçi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini en iyi şekilde devam ettiren bir topluluktan oluşuyor. O yüzden bir kez daha sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum.
Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi iki buçuk yılda dört tane seçim oldu ülkemizde.
Çünkü istikrarsızlığı bir istikrarmış gibi anlatan, bir iktidar var. Ama el birliği ile kurtulacağız. Başka yolu yok. Nasıl ki Cumhuriyet Halk Partisi referandumda katar vazifesi yaptı, herkesi bir araya getirdi, yine bu seçimde de partimiz bir katar vazifesi görecek.
Ve sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi çağdaş, demokratik düzenine kavuşacak. Böylesine önemli bir süreci yaşıyoruz. Bu dönem bir daha tekrarlanmayacak.”
Kayan; “24 Haziran
çok önemli”
Son olarak CHP Kırklareli 1. sıra Milletvekili adayı Turabi Kayan bir konuşma yaptı. İktidara yüklendiği konuşmasında Kayan; “2001 yılında Türkiye yeni bir iktidarla tanıştı. Bugüne kadar mağdur olduklarını ifade ederek ve bir şekilde insanlarımızın da oylarını alarak iktidara geldiler. Ve maalesef 16 yılda ülkeyi bu hale getirdiler” diyerek önümüzdeki 24 Haziran seçimlerinin ne derece önemli olduğunu vurguladı. Kayan da 3-0 yapacaklarına gönülden inandığını belirterek konuşmasını tamamladı.
Yapılan toplantı seçim bürosu önünde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. mümkün değil 2 yi alırsanız öpün başınıza koyun 3 vekil alacak ne yaptı chp kırklareli ne belediye hizmet mi yaptı turabi yada vecdi kimin ne işini yaptı? diğer adaylara neden şans verilmedi tuna soykan a yapılan ayıp kimseye yapılmadı adamlar aynı yöntem zihniyet aynı neden oy versinler hayatımda ilk defa sağa oy vercem akşenere atıcam bu sefer kürşat kapı kapı dolaşıyo alçakgönüllü bizimkilerin yanına yanaşamıyon kibirden selahattin e de çok kızan var ya 1er tane olur ya 2 chp 1 iyi parti olur