Canlı Hayvan ve Yılın İlk Arpası Satış Töreni gerçekleştirildi

Kırklareli Ticaret Borsası'nın geçtiğimiz hafta hizmete soktuğu Canlı Hayvan Borsası tesisleri bu kez de yılın ilk arpa satış törenine ev sahipliği yaptı.
12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 12.30’da düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanı J. Albay Kadir Oğuz, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Seyit Ahmet Yılmaz, Oda ve Birlik Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile firma sahip ve yetkilileri katıldı.
Kurban kesimi ve sonrasında da İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan duanın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin; "İlimiz için borsamız için, kurbanımızın ve törenimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Ardından Canl Hayvan Borsasına geçen heyet, burada törenin startını verdi. Programın açılış konuşmasını Borsa Başkanı Turhan Altıntel gerçekleştirdi. Altıntel konuşmasında şunları kaydetti; "Canlı Hayvan Borsamız Kırklareli'ne çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. Alıcı ve satıcımızı, yani arz ve talebi burada buluşturarak en yüksek fiyata hem satış işlemini gerçekleştiriyor, hem de kayıt altına alarak, üreticimizin alınterini korumuş oluyoruz. En kısa zamanda Sayın Valimizin desteğiyle, ikinci etap olan 15 dönüm yeri Et ve Süt Kurumuna hibe ederek, buraya hijyenik mezbaha ve entegre tesis kurma düşüncemiz var. İnşallah bu çalışmamızı katkılarla hayata geçireceğiz. Ben bu programın hayırlara vesile olmasını diliyor, bereketli bir dönem geçirmemizi temenni ediyorum."
Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise konuşmasına bir müjdeyle başladı. Vali Bilgin; "Kavaklı beldemizde tarıma dayalı ihtisas OSB kurulması ile ilgili olarak biliyorsunuz 30 milyonluk bir hibe çıktı. İl Genel Meclisimiz de bugün tesisi onaylayarak, Kırklareli'ne çok önemli bir değer kazandırılmasına vesile oldu. Ben hem Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin hem Canlı Hayvan Borsamızın, hem de bu törenin hayırlara vesile olmasını diliyor, üreticilerimizin, çiftçilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" dedi. Programda gerçekleştirilen Canlı Hayvan Satışı Açık Arttırması’nda Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de 1 adet Büyükbaş Hayvan alımı yaparken, Yılın İlk Arpa Ürünü olarak satışı sunulan 200 Kilogram civarındaki mahsul kilogramı 5 TL.’den alıcı buldu. Vali Bilgin daha sonra TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Yöresel Ürünler ve Coğrafi Ürünlerin tanıtıldığı Fuar Alanı’nda açılan stantta İlimizin tanıtımına katkıda bulunan Firmalara Teşekkür Plaketi verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol