Bu bayram tatlısız geçecek Tatlı fiyatları cep yakıyor

Ramazan Bayramına sayılı günler kala çeşit çeşit tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Her yıl olduğu gibi bayram öncesi sokaklarda kalabalık vardı.Bu yıl tatlı fiyatları artan maaliyetler nedeniyle cep yakıyor. Her yıl misafirlere ikram etmek için alının kilo kilo alınan şekerler bu sene gramla alınır oldu.
Eski bayramların tadı yok
Eskilerin tabiriyle “Şeker Bayramı” artık şeker bayramı olmaktan çıkmış durumda. Bayram için almak istedikleri şekerlerin bu kadar pahalı olması insanlarda eski bayramın tadı hiç kalmadı dedirtti. Eskiden çocukların kapı kapı dolaşıp ceplerini şeker ve çikolatayla doldurması gibi durumlarda artık hayal oldu.
En uygun baklava 200 TL
Tatlı fiyatları da şeker fiyatları gibi enflasyondan nasibini aldı. Bayram denilince akla baklava geliyor.
 Vatandaşlar aralarında en uygunu olan cevizli baklavaya yöneliyor. Çeşidine göre değişkenlik gösteren fiyatlar 200-350 TL bandında seyrediyor. Geçtiğimiz yıla göre tatlı fiyatlarında %150’den fazla artış oldu.
Sahte baklavaya dikkat
Uzmanlar sahte baklava karşısında vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu. “Maaliyetin aşağıya çekilmesi amacıyla antep fıstığı yerine bezelye tozu kullanıyorlar, vatandaşın sağlığı ile oynuyorlar.” ifadelerine yer verdiler. (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol