5 asırlık ailenin son ferdi; Kırklareli ile dertleniyor

Kırklareli’ne DEVA olacak...
Sosyal hayatında siyasete ilgisi olmadığı için uzak durup, en sonunda sorumluluk alma vakti geldiğine karar
verince siyasi arenadaki yerini alan Kırklareli'nin tanınan ailelerinden Rıfat Rafael Haleva, yaşadığı şehrin
dertlerini çözmek için taşın altına elini koymak istiyor.
Kırklareli'nin sokaklarında sosyal hayatın sürekli devam ettiği, yeşil bir şehir olması gerektiğini dile getiren Haleva, Kırklareli için yapabileceklerini hayata geçirmek istediği için DEVA Partisi Kırklareli Belediye Başkan Adayı olduğunu dile getirdi.
DEVA Partisi Kırklareli Belediye Başkan Adayı Rıfat Rafael Haleva, “Bizim görüşümüzde farklı fikirlere daima yer var. Aday olmak için etik değerler şartımız var. Mantıklı ve akılcı çalışma şekli ilerlemeyi hedefliyoruz. Belediye bütçesi halkın parasıdır ve bu yüzden halkın parasını doğru kullanarak halka ve şehre ihtiyacı olan doğru çalışmaları sunmayı hedefliyorum” sözlerini dile getirdi.
Başkan Adayı Haleva sözlerinde şu ifadeleri dile getirdi; 2009’da temelli Kırklareli’ne geldim
“Ben Rıfat Rafael Haleva 1980 İstanbul doğumluyum. Ailem buralı kökenim buralı. Yani burada 500 senedir yaşayan bir ailenin son üyesiyim aslında. 3 jenerasyondur akaryakıt işindeyiz. Büyükbabam, babam, ben en son bu görev bana geçti. Burada esnaf arasında tanınan bilinen bir aileyiz. Daha çok ticari firmalarla çalışıyoruz. Eğitim hayatı Kırklareli İlkokul, Kadıköy Anadolu Lisesi daha sonra Bilkent İşletme sonra İstanbul'da birkaç tane ithalat firmasında çalıştım. Sonra babamın rahatsızlığı nedeniyle 2009'da temelli geldim. Burada kaldım.”
Siyasetten uzak
duruyordum, sorumluluk almak için varım dedim
“Ben sadece bir ideolojiye tutunan biri değildim ama siyasetin hep böyle yapıldığını görüyordum. Ta ki DEVA Partisi ile tanışana kadar. DEVA Partisi’nin klişelerden uzaklaşmış, kendini arındırmış yeni bir siyaset soluğu diyelim. Sağa solu olmayan. Şucu bucu diye kendi bir yere koymayan bir parti.
Siyasete girme cesaretini buldum. Yani bu fikre destek vermem gerekiyor ki, o tohumu bir yerden büyüsün filizlensin istedim. O şekilde başvurumu yaptım. 3 senedir partinin içerisindeyim. Kırklareli'nde kurucu üyeyim.”
Siyasete yeni bir soluk getirmek istiyorum
“Genel Seçimlerde zaten ittifak görüşmeleriyle ilerleyen bir süreç oldu. O yüzden Kırklareli’nden aday çıkarmamıştık ancak daha sonraki aşamalarda herkes her partinin kendi girmesinin daha faydalı olduğu kararına varıldı. Ben de partim için fayda olacağını düşündüğümden yeni bir soluk getirebileceğime inandığımdan adaylık kararı aldım."
Projelerden önce ben bir işe girdiğim zaman
baktığımda ilk konu
 mali tablodur
"Ve çok pozitif bir enerji ile karşılandım, siyasete girme kararımı açıklayınca. Çok olumlu karşılandığı görünce, iyi ki bu kararı vermişin dedim. Projelerden önce ben bir işe girdiğim zaman baktığımda ilk konu mali tablodur. Çünkü bütçe yoksa hani girdiğiniz işte de ekstra sıkıntılar oluyor o yüzden mali tablo nasıl düzeltilebilir buna bakıyorum. Çünkü özellikle son dönem çok bir şey yapılamadı, yapılamamasının en büyük sebebi ise bütçedeki yetersizlikti.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol