“Zor Zamanda Millet Olmak!”

Kırklareli Müftülüğü’nce “Zor Zamanda Millet Olmak” konulu konferans düzenlendi. Tarihçi - Yazar Koray Şerbetçi’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansın ana konusunu 15 Temmuz darbe girişimi oluşturdu. 15 Temmuz’da yaşananların bugüne kadar yapılanlardan çok farklı olduğunu darbeden çok bir işgal girişimi gibi olduğunu belirten Şerbetçi, “15 Temmuz daha önce yapılan darbe girişimlerinin bir benzeri değildi. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, aleni bir işgal idi” dedi.

Tarihçi – YazarKorayŞerbetçi'nin konuşmacı olarak katıldığı “Zor Zamanda Millet Olmak” konulu sunuculuğunu Personel Şube Müdürü Ahmet Sainkaplan'ın üstlendiği konferans gerçekleştirildi.
Konferans, Eriklice Köyü İmam Hatibi Fatih Arıkapan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.Açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde yaptı. Müftü Yardımcısı İğde konuşmasında,“İnşallah bu konferans ile hain darbe girişiminin karşısında silahların, tankların, uçakların, helikopterlerin üzerlerine çevrilmiş namlularına aldırış etmeden dimdik ayakta duran milletimizi anlamaya, kendimizi anlamaya ve kendimizi bilmeye çalışacağız” dedi.
“Tam bir ihanet girişimiydi”
FETÖ’nün tam bir ihanet girişimi olduğunu söyleyen Müftü Yardımcısı İğde, “FETÖ nelere ihanette bulundu? En başta dinimize karşı ihanette bulundu halbuki bu insanların çıkış gayesi dinimizi yaşayıp ve iyi bir Müslüman olarak kendilerini bizlere göstermesiydi.
Kendilerini bu şekilde gösterdiler. Bizimle birlikte oturup kalkan, bizimle birlikte namaz kılan, Hacca, Umreye giden hainler gün oldu son noktayı kendilerince koymaya çalıştığı sırada ülkemize, ülkemizin silahlarıyla saldırmaya başladılar. Dileğimiz şudur; Rabbimiz böyle zor zamanları bizlere bir daha yaşatmasın ama karşılaştığımız zaman da Rabbimiz bizi birlik ve beraberlikten ayırmasın ve birlik, beraberliğimiz daim eylesin” diye konuştu.
“15 Temmuz bir darbe
girişimi değil, aleni bir işgal idi”
Tarihçi - Yazar Koray Şerbetçiise konuşmasına;“15 Temmuz bir darbe girişimi mi?” sorusunu sorarak başladı.15 Temmuz’da yaşananların bugüne kadar yapılanlardan çok farklı olduğunu darbeden çok bir işgal girişimi gibi olduğunu ifade eden Şerbetçi, “15 Temmuz daha önce yapılan darbe girişimlerinin bir benzeri değildi. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, aleni bir işgal idi. Diğer darbelerin hiçbirinde görmediğimiz sivillere karşı şiddet kullanma TBMM'yi düşman uçaklarının bombalaması gibi bombalanması, yetmedi sivillerin üzerine helikopterlerle ateş açılması bunların hiç birisi bizim tanıdığımız darbe girişimlerine benzemiyordu.
15 Temmuz da millet neden direndi biliyor musunuz?Kimliğini kurtarmak için.Aslında bütün özeti budur, bundan ötesi hep detayları anlatmak olur”şeklinde konuştu. Program, Tarihçi - Yazar Koray Şerbetçi ye plaket takdim edilip, teşekkür edilerek sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol