Ziya Eser’in, basın açıklamasının kamuoyu yorumu; “MİNAREYİ ÇALAN, KILIFINI HAZIRLAR”

- Bilal Kuşoğlu’nun İl Genel Sekreter Yardımcılığı sorgulanmalı mı ?
(İlgili yönetmeliğin 1. madde 2. fıkrası, 16/12/2010 Tarihli Resmi Gazete’de)

- Bilal Kuşoğlu’nun Sınav Komisyon Başkanlığı sorgulanmalı mı ?
(Aynı yönetmeliğin 15. maddesi 2. fıkrası)                                                                                                                      - İsmail Şimşek’in görevde yükselme sınavına girişi sorgulanmalı mı ?(Aynı yönetmeliğin 7. maddesi 2. fıkrası)


Önlisans mezunu olan Genel Sekreter Yardımcısı Bilal KUŞOĞLU' nun, sınav komisyonunda yer alması ve hatta komisyon başkanı olarak görevlendirilmesiyle ilgili Ziya ESER' in basın mensuplarına vermiş olduğu cevap aynen şöyledir;
İçişleri Bakanlığının Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına Dair Hükümlerde 2010 yılında yapılan değişiklikte 16/12/2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak şu hüküm getirilmiştir. "18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde bu Yönetmeliğin 7.nci maddesinin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim görmüş kabul edilirler." cevabı verilmiştir.
Ancak, Genel Sekreter Ziya ESER'in, atıfta bulunduğu yönetmelik hükümlerinin İl Özel İdarelerinde UYGULANMAYACAĞI, aynı yönetmelikte belirtilmiştir.
Söz konusu yönetmeliğin 16/12/2010 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğinin 1. maddesinin 2.fıkrasında şu hüküm bulunmaktadır;
"Bu Yönetmelik, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı, İL ÖZEL İDARELERİ, belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, bağlı ve ilgili kuruluşlar personeli ile mahalli idareler kontrolörleri ve stajyer kontrolörleri, Avrupa birliği uzman ve yardımcıları, mali hizmetler uzman ve yardımcıları, il planlama uzman yardımcıları ve dernekler denetçi ve yardımcılarını KAPSAMAZ." denilmektedir.
Ayrıca Ziya ESER' in bahsetmiş olduğu 16/12/2010 tarihli resmi gazete yayınlanan İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliğini incelediğimizde söz konusu öğrenim şartının, sadece görevde yükselme sınavına giren adayların niteliği ile ilgili olduğu ve sınav komisyonuyla bir alakası olmadığı görülmektedir.
Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 15. Maddesinin 2.fıkrasında;
"Sınav kurulunu teşkil eden üyeler, görevde yükselme sınavı ile alınacak personelden; görev, lisansüstü hariç öğrenim ve ihraz ettikleri unvanlar itibarıyla daha düşük seviyede olamazlar.'''' hükmü yer almaktadır. Yani Önlisans mezunu birisinin lisans mezunu adayı sözlü sınava tabi TUTAMAYACAĞI belirtilmiştir.
Neresinden tutulsa insanın elinde kalan ve basın toplantısında vermiş olduğu kendi ifadesi ile çelişen Genel Sekreter Ziya ESER'in yanlış beyanda bulunduğu görülmektedir.
Sınav komisyonunda görev alamayacağı görülen Bilal KUŞOĞLU'nun aslında OLMAMASI gerektiği görülmektedir. İçişleri Bakanlığı'na hangi belgeler sunularak Genel Sekreter Yardımcısı makamına atama yapılmasına sebep olunmuştur. Ayrıca kendi ailesinden sadece oğlu ve gelininin memur olarak Özel idarede çalıştığını söyleyen Ziya ESER, kendi eşinin yeğeni olan İsmail ŞİMŞEK'in de gerekli nitelikleri taşımadığı halde BABAESKİ İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRÜ olması için görevde yükselme sınavına girmesinin nasıl uygun görüldüğü de ayrı bir merak konusudur.
Bu konuyla ilgili Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 7. Maddesinin 4. Fıkrasında;
"Ekli (2) sayılı listede sayılan müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle iki yılı uzman, sivil savunma uzmanı, ŞEF, ayniyat saymam, kontrol memuru, eğitmen veya muhasebeci kadrosunda çalışmış olmak, " şartı yer almaktadır.
Söz konusu yönetmeliğin 11 .maddesinin 1 .fıkrasından da anlaşılacağı üzere sınava son başvuru tarihinin 1 Şubat olduğu açıkça görülmektedir.
Hal böyle iken Genel Sekreter'in eşinin yeğeni olan İsmail ŞİMŞEK'in Babaeski İlçe Özel İdare Müdürü olmak için görevde yükselme sınavına girebilmesi için 1 Şubat 2015 tarihinden önce şef olması gerekiyordu. Ancak İsmail ŞİMŞEK'in 16 Şubat 2015 tarihinde şef olduğu ve 2 yıl şef olma şartını taşımadığı görülmektedir.
Araştırmacı gazetecilik anlayışı doğrultusunda yaptığımız çalışmanın Kırklareli Kamuoyunu aydınlatmak amacını taşıdığını ÖNADIM MEDYA’nın doğru ve dürüst habercilik anlayışının gereği olarak okurlarımızla paylaşıyoruz... 
(ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol