Ziya Eser iddiaları yalanladı!

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yerel basında yayınlanan iddialara cevap verdi. Eser, dün makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında Görevde Yükselme Sınavının yönetmelik kapsamında kurallara uygun gerçekleştirildiğini ve oluşturulan kurulun görevini yerine getirdiğini, yine bu
anlamda kendisinin de vicdanen rahat olduğunu söyledi. Eser ‘Ailenizden 15 kişinin muhtelif kadrolarda istihdam edildiği’ iddialarına ise; “Oğlum naklen atama yoluyla bu kuruma geçmiştir. Gelinim de sözleşmeli girmiştir. 100 küsur taşeron var şu anda. Taşeron Özel İdare ile muhatap olan kişi değildir.
Yüklenici firmaya birileri girmişse, girmeye uğraşmışsa ve bu birileri benim yakınım çıkmışsa bunun nesi suç?” dedi.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Önadım Gazetesi’nin bir süredir takipçisi olduğu, kurumdaki Yükselme sınavında yaşanan haksızlık iddialarına cevap verdi. Eser dün saat 14.30’da makamında gerçekleştirdiği basın açıklamasında 40 yıla yakın bir süredir devlet karolarında yer aldığını vurgulayarak, bugüne kadar en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Ardından gazetemizde çıkan iddiaları tek tek cevaplayan Eser şunları kaydetti;
“Bilal Kuşoğlu’nun Sınav Komisyon Başkanlığı için öğrenim durumu ve unvanının yeterli olmadığı iddiaları doğru mu ?” diye sorulmuş. Doğru değildir. Bilal Kuşoğlu’nun unvanı Kırklareli İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısıdır. Genel Sekreter Yardımcısı makamında olan, unvanında olan bir yetkili, şeflik ve alttaki müdürlüklerin sınav komisyonunda niye görev alamasın ? 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 36.maddesinde genel sekreter ve genel sekreter yardımcısını tarif ediyor. Genel sekreter yardımcısı bakanlıkların daire başkanı düzeyindedir. İldeki bütün müdürlerin üzerindedir. Sonuç olarak; Bakanlık daire başkanı seviyesindeki bir arkadaş, komisyon başkanı olarak görevlendirildi. Yine öğrenim durumu uygun olmayan bir insan bu makama atanabilir miydi ?

İç İşleri Bakanlığının mahalli idareler genel müdürlüğünün, az önce ifade ettiğim görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair hükümlerde 2010 yılındaki değişiklikte 16/12/2010 tarihli resmi gazetede yayınlanarak şu hüküm getirilmiştir; 18/04/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olanlar diğer koşullara sahip oldukları takdirde bu yönetmeliğin 7.maddesinin uygulanması bakımından dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilir. Bu hükmü koyan İç İşleri Bakanlığıdır.”
“Bugüne kadar herhangi bir
mağduriyet yaşanmadı”
“Sınava girenlerin sınava girme şartlarının oluşmadığı iddiaları doğru mu ?” sorusuna gelirsek, bu iddialar da doğru değildir. Bu ilk oluşturulan sınav kurulu tarafından incelenmiştir. Yani Bilal Kuşoğlu da değil o zaman. Erol Akyüz’dür. Diğer Sekreter Yardımcısı başkanken, Ocak ayında Şubat ayında müracaatlar ona göre alınmıştır. Bu komisyon o günkü başkanın başkanlığında toplanmış, incelemiş karara bağlamıştır. Sınav Kurulu, her türlü iş ve işlemleri sözlüler dahil, her türlü itirazlar dahil, inceleyecek cevaplandıracak olan bir kurumdur. Görevlerini yerine getirir. Dolayısıyla bugüne kadar da ne müracaatlarla ilgili ne de sözlü sınavlarla ilgili herhangi bir adaydan ya da mağdur olduğunu iddia eden adaydan ne şikayet anlamında ne de itiraz anlamında herhangi bir başvuru olmamıştır.”
“Benim yakınım da girmek
için uğraşır, sizin yakınınız da uğraşır. Bunun nesi suç?”
Kendisi ve makamı ile ilgili olarak hakkında çıkan iddiaları cevaplamaya devam eden Eser; “Genel sekreterliğiniz süresince ailenizden 15 kişinin muhtelif kadrolarda istihdam edildiği iddiaları doğru mu ?” sorusuna gelelim; Şimdi bunun görevde yükselme sınavı ile ne ilgisi var. Kurumlara ilk defa görevde yükselme sınavından sonra mı eleman alındı da ben 15 kişi sokmuşum ailemden. Daha önce bu konu hiç gündeme getirilmedi. Özel idare bir yerel yönetim adı üzerinde çoğunlukla bu yörenin insanlarının çalıştığı kurumlar. Ben 6.yılımı çalışıyorum Genel Sekreter olarak. Bu süre içinde benim burada ailemden kadrolu çalışan yani 657 sayılı devlet memurluğunda çalışan oğlum naklen atama yoluyla bu kuruma geçmiştir. Gelinim de sözleşmeli girmiştir. Arkadaşlar 100 küsur taşeron var şu anda. Taşeron nedir? Özel idare ile muhatap olan kişi değildir. Hizmet alım ihalesine çıkılır, bir yüklenici firma o işi alır, elemanı o verir. Taşeronun muhatabı kendi yükleyici firmasıdır. İl Özel İdare Genel Sekreteri değildir. Özel idarenin ilgili birimi şartnamelerini açıklar, hangi şartlarda hangi işte eleman alacağını hazırlar. İhaleyi ona göre yapar, sonra elemanları ihaleyi alan firma verir. Bu firmaya herkes eleman sokmaya uğraşır. Benim yakınım da sizin yakınınız da uğraşır. Yüklenici firmaya birileri girmişse uğraşmışsa ve bu birileri benim yakınım çıkmışsa bunun nesi suç? Görevde yükselme sınavıyla ne alakası var?” diyerek yazılı basın açıklamasını toplantıya katılan muhabirlere dağıttı. Açıklama metni yarın Önadım’da... (ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. DAYIN VARSA HERYERDESİN OKUDUGUN OKULUN ÖNEMİ YOK YUKSEL YÜKSELEBİLDİGİN KADAR

  2. İNŞALLAH BİR GÜN HERKES YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKTİR.

  3. tesadüfe bak :)