Ziya Eser Veda Konuşması yaptı; “Zamanı gelince karar verebilmek lazım”

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan görevinden ayrıldığını, 2 ay izin kullandıktan sonra emekliliğini isteyeceğini açıklamıştı. Eser, 1 Şubat Perşembe günü yapılan Kırklareli İl Genel Meclisi’ne katılarak veda konuşması gerçekleştirdi. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda yapılan görevde yükselme sınavındaki haksızlıklar ve Genel Sekreter Ziya Eser hakkında iddialar Medya Gurubumuz bünyesindeki yayınlarımızda yer almış ve büyük yankı uyandırmıştı. Görevinden ayrılan Eser’in yerine gelecek isim ise henüz açıklanmış değil.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları dün yapılan oturum ile başladı. Oturuma katılan Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, geçtiğimiz günlerde açıkladığı emeklilik kararı sonrası bir veda konuşması yapmak için mikrofon başına geçti.
Her şeyin bir sonu olacaktı
Eser veda konuşmasında; “Biz burada sadece iş arkadaşı değil; aynı zamanda dost, arkadaş, kardeş olduk. Hani şair gök kubbede bir hoş seda bırakmakla ilgili bir şeyler söylüyor ya, biz de görev yaptığımız bu kuruma, başta siz değerli meclis üyelerimiz olmak üzere, iş arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma bir hoş seda bırakabildiysem bana yeter. Her şeyin bir sonu olacaktı. Buna kendi irademle karar verdim. Zamanı gelince karar verebilmek lazım” dedi.
Yaş haddinden önce
verilmiş bir karar
Yaş haddinden önce bu kararı verdiğini söyleyen Eser; “Benim yaş haddime 1 yıldan biraz fazla süre var. Benim o süreyi beklemeden karar vermem gerekiyordu. Bu kararı da verdim. Bildiğiniz üzere ben öğretmen kökenliyim ve milli eğitimin bütün kademelerinde çalışmak bana nasip oldu. En son Mardin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken içimde kalan bir istek vardı memleketimde görev yapmak ne mutlu bu oldu ve 6 yıl boyunca şehrime hizmet ettim” diye konuştu.
Konuşmasını teşekkür ederek noktalayan Eser, görev süresi boyunca çalıştığı tüm çalışma arkadaşlarına, meclis üyelerine teşekkür edip helallik istedi; “Ziya Eser kardeşiniz olarak, sizlere çok teşekkür ediyorum.
Sağ olun var olun ve yine bu vesile ile 179 muhtarımıza teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca ilimize gelen valilerimize, il özel idaresi personeline, diğer kurumlara, basınımıza teşekkür ediyorum. Sizlere hayırlı çalışmalar ve iyi görevler diliyorum, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Plaket takdimi yapıldı
Konuşmasının ardından İl Genel Meclisi’nde bulunan parti sözcüleri; Bora Terzi, Nihat Sağlam ve İbrahim Akten Ziya Eser’e yaşamında başarılar dilediler. Ayrıca Safet Üresin ve Meclis Üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser’e plaket takdim ettiler. Yapılan veda töreninin ardından meclis toplantısı olağan gündemiyle devam etti.
Geçmişe göz atalım
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser hakkında geçtiğimiz Kasım ayında yayınladığımız haber dizisi büyük ses getirmiş ve kamuoyundan büyük tepki toplamıştı. İl Özel İdare’sinde yapılan görevde yükselme sınavındaki haksız kararlar ve Eser’in 1.dereceden yakınlarının İl Özel İdaresi’nde aldığı görevler gazetemiz sayfalarında yerini almıştı. İl Özel İdaresi’nin 2017 yılında yapılan görevde yükselme sınavı sonucunda sınava giren 19 kişinin 10’u görevinde yükselmişti. Yazılı sınavlar ile sözel sınav puanlarında ki uçurum vatandaşların gözünden kaçmamıştı. Konuyu uzun süre gündemde tutan ve halkın sesi olarak konuyu en ince detayına kadar araştıran gazetelerimiz vatandaşların takdirini toplamıştı. Ziya Eser’in gerçekleştirdiği basın toplantısında iddiaları yalanlamıştı. Gazetelerimizin konuyu belgeleri ile incelemesi ve yayınlaması sonucunda, yapılan görevde yükselme sınavının sonuçlarının iptal edileceği açıklanmıştı. Yaşanılan olayların sonrasında ise Ziya Eser geçtiğimiz günlerde ayrılacağını duyurmuştu.




Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Feridun Şırdancı 03 Şubat 2018 Cumartesi 11:38:20

    Ziya Eser şahsı hakkındaki çok enteresan ve son derece rahatsız edici iddialardan sonra emekliliğini açıklıyor. Bence iç gıcıklayıcı. Savcılık da bu kadar iddiaya rağmen harekete geçmedi. Olaylar ılık rüzgarların estiği hifif ve rahatlatıcı bir yaz gecesi %100 pamuklu kumaştan nevresimle örtülebilecek son yerin örtülebileceği gibi örtülmüş izlenimi verdi. Savcılığı bu meseleyi derinlemesine ve genişlemesine aydınlatmak için buradan göreve davet ediyorum.

  2. acaba sen o koltuğu bırakır mıydın tüm sülaleni koltuklara otutrtma haberleri çıkmasaydı.