Ziraat Odası 21. Dönem Meclis Çalışmaları İlklerle Son Buldu

Kırklareli Ziraat Odası Meclisi 21. Dönem son toplantısını 1 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirdi. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Şaylan yaptığı konuşmada özetle: Toprak Koruma Kurulu ve pekçok yerde zorlu görevler yerine getirdiğini, emektar çiftçilerimizin şahsında tüm halkımızın ve ülkemizin menfaatini ve geleceğini gözetip savunmak amacıyla mücadele verip onlar adına yetki kullanarak imzalar attığını belirterek, bu konuda tüm üyelerden hem helallik istedi hem de verdikleri tam destekten dolayı teşekkür etti. Bazı arkadaşların görev süreleri sona erse de burada oluşan karşılıklı güven esaslı dostlukların ömür boyu süreceğini belitti. Toplantıda Meclis üyelerine teşekkür belgesi de sunuldu. 

2018 yılı Aralık ayında yapılan Köy ve Mahalle Delege Seçimleriyle belirlenen delegelerle 2019 yılı Şubat ayında yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul sonucu oluşan Kırklareli Ziraat Odası Meclisi 21. Dönem son toplantısını 1 Şubat Çarşamba günü yaptı.
Periyodik olarak her ayın ilk Çarşamba günü yapılan meclis toplantılarının Şubat ayı toplantısı 1 Şubat Çarşamba günü yapıldı.
İlgili yasa gereği geçtiğimiz Aralık ayında yapılan Köy ve Mahalle Delege Seçimleri sonucu belirlenen yeni delegelerle 10 Şubat Cuma günü yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul ile birlikte görev süresi sona erecek olan 21. dönem üyelerinin son Meclis toplantısı birçok ilklerle son derece renkli geçti.
Meclis Başkanı Murat Günay başkanlığında yapılan, üyelerin tamamına yakınının katılım sağladığı resmî oturumda gündemdeki konular görüşülüp karara bağlandıktan sonra her zaman samimi bir ortamda geçen özel bölümde zaman zaman hüzün, zaman zaman da yapılan esprilerle neşeli dakikalar vardı.
Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Şaylan yaptığı konuşmada özetle: Toprak Koruma Kurulu ve pekçok yerde zorlu görevler yerine getirdiğini, emektar çiftçilerimizin şahsında tüm halkımızın ve ülkemizin menfaatini ve geleceğini gözetip savunmak amacıyla mücadele verip onlar adına yetki kullanarak imzalar attığını belirterek, bu konuda tüm üyelerden hem helallik istedi hem de verdikleri tam destekten dolayı teşekkür etti. Bazı arkadaşların görev süreleri sona erse de burada oluşan karşılıklı güven esaslı dostlukların ömür boyu süreceğini belitti.
Meclis üyesi iken vefat eden Bayramdere Köyü delegesi İsmail Gökdemir rahmetle anılırken ve bazı üyelerin kendi istekleri ile seçime girmemesi, bazılarının da kendi bölgelerindeki seçimleri kaybetmesi sonucunda veda etmeleri sırasında duygusal anlar yaşandı. 
Oda tarihinde bir ilk olarak tüm meclis üyelerine teşekkür belgesi verilmesi herkesi memnun ederken, seçimlere kendi isteği ile katılmayan Kuzulu Köyü delegesi Metin Yeşilpınar en yaşlı üye sıfatıyla teşekkür belgesini başkan Ekrem Şaylan'dan alıp veda ederken, Kavaklı-Celaliye mah. delegesi Mehmet Çango en kıdemli üye sıfatıyla göreve devam dedi. Başkan Ekrem Şaylan belgesini vazgeçilmez fötr şapkası ve renkli kişiliğiyle tanınan Dokuzhöyük Köyü delegesi Hüseyin Ülgür'den aldı. Meclis başkanı Murat Günay'a belgesini kendi köyünde seçimi kaybedip veda eden Çağlayık Köyü delegesi Mehmet Kaygısız verirken en yaşlı üye Metin Yeşiltuna da Mehmet Kaygısız'a teşekkür belgesini verip birlikte veda ettiler.
Günün bir diğer ilk ve sürpriz gelişmesi ise Oda personeli'nden Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Gökhan Kayan'ın doğum gününün kutlanması oldu. Güzel bir tesadüfle aynı tarihe denk gelen doğum günü nedeniyle mesai arkadaşlarının hazırladığı pastayla meclis üyeleri ile birlikte Kayan bu özel gününü kutladı
Yaptıkları hizmetlerden dolayı Oda personeline teşekkür ve veda ziyaretlerinin ardından Genel Kurul günü buluşma dilekleriyle toplantı sona erdi.
Önadım Medya Grubu olarak biz de ilimiz tarımına yaptıkları katkılardan dolayı her alanda emeği geçen tüm Ziraat Odası ilgililerine teşekkür eder, 3 Şubat Cuma günü yapılacak Genel Kurulun ilimiz ve ülkemiz tarımı açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. 
(Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol