“Zaten yeterince engelimiz var, engel olmayın!”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ardından bir basın açıklaması yapan TSD Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler Engellilerin sadece 3 Aralık'ta değil, yılın her günü hatırlanması
gerektiğini vurguladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, derneğin faaliyetleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sonrası izlenimleri ve çeşitli spekülasyonları cevaplamak için dernek binasında 8 Aralık Cuma günü saat 14:30 basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Dinkler, engellilerin sadece onlar için belirlen özel günlerde hatırlandığını, bunun böyle olmaması gerektiği ifade etti. Dinkler, engelliler günü sonrasında bazı konularda akıllarda oluşan soru işaretlerine cevap verilmesi için de bu açıklamayı yaptığını belirtti. Şube Başkanı Ercan Dinkler, geri dönüşün faaliyetleri ve derneğin yardım ettiği kişilerin kimler olduğu, neleri temin ettiklerini basın açıklamasında ifade etti. Basın açıklaması sırasında dernek üyeleri ve CHP İl Başkanı Ünal Başkur, derneğin misafirleriydi. Şube Başkanı Ercan Dinkler yaptığı basın açıklamasında; ‘’Geçtiğimiz günlerde hep beraber 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladık. Her yıl olduğu gibi derneğimiz Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi olarak çelengimizi koyduk. Akabinde basın açıklaması yaptık. Yapmış olduğumuz bu basın açıklaması genel merkezimiz tarafından gönderilmiş olup, maddeleri avukatlar tarafından hazırlanmıştır. Yapılması gereken ve eksikliklerin düzenlenip, ülkemizin dört bir yanında okunup siz değerli basınımızla ve kamuoyuna paylaşılmıştır. Buradan tekrar söylüyorum. Biz engelliler kendimiz engelli olmak istemedik. Kimimiz doğuştan, kimimiz sonradan engelli olduk. Engellilik bizlere yüce yarabbimin cezası değil, bir lütfu ,bir hediyesi, bir değeri olarak görüyoruz. Yüce yarabbim bizleri böyle sevmiş ki; bizlere bu ödülü vermiş. Biz de buradan diyoruz ki; yaradanımızın bizlere verdiği bu ödülü çok görmeyin. Bu ödüle layık olduğumuzu gösterin, bizlere destek olun. Zaten yeterince engelimiz var, engel olmayın! Değerlinin değerini verin. Yolumuz açılsın, sözde değil özde destek olun. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü geldiğinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası geldiğinde bizleri hatırlamayın. Bazı kurum ve kuruluşların sendika başkanlarının ve sorumluların yaptığı kutlama mesajları ve mesajlarda yapılması gerekenlerin söylemleri ile kalmasın. Elinizi taşın altına koyun. Bizlere desteğinizi her platformda gösterin. Farkındalık yürüyüşlerinde, basın açıklamalarımız gibi etkinliklerimizde de yanımızda olduğunuzu gösterin. Unutmayın bugün sağlıklısınız. Ama sizlerin de engelli olamayacağınızın bir garantisi yok. Başınıza gelince değil, şimdi bir şeyler yapın. Sadece makamlardakiler değil. Tüm halkımızdan biz engellilere yardım, sadece, acıma değil destek olmasını yoldaş olmasını bekliyoruz. Kısıtlı da olsa da, olan haklarımız konusunda desteğinizi gösterin. Bizlerin yeterince engeli var. Haklarımız konusunda yaşamamız konusunda engel olunmasın yeter.
Dinkler, derneğin neleri
gerçekleştirdiğini anlattı
4 Mart 2017’de Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesinde Başkan ve yönetimim olarak göreve geldiğimizden bu yana dernek üyemiz veya değil, herkese ulaşmaya çalıştık. Derneğimize gelen her ihtiyaç sahibine elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendi uğraşlarımız ve bağışlarla 4 Mart 2017’den bu yana üyemiz olan veya ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunları da siz değerli basın mensuplarına şöyle açıklayabilirim. Bu güne kadar yani 8 Aralık 2017 tarihine kadar üyemiz olmayan ihtiyaç sahibine 13 adet, üyelerimizden ihtiyaç sahibine 5 adet, toplamda 18 adet tekerlekli sandalye vermiş bulunmaktayız. Yine dernek üyesi olmayan 5 kişiye 5 çift, dernek üyesi 2 kişiye 2 çift koltuk değneği, dernek üyesi olmayan 4 kişiye, derneğimiz üyesi 2 kişiye toplamda 12 adet karadyen, derneğimiz üyesi olmayan 3 kişi, dernek üyesi 2 kişiye yürüteç, derneğimiz üyesi olmayan zor durumda ve ihtiyaç sahibi olan KOAH hastası 1 kişiye solunum makinası verilmiştir. Aynı şekilde dernek üyesi 2 kişinin de bu makine ihtiyacı giderilmiştir. Kavakdere köyünden yatalak bir hasta amcamız için hem hasta yatağı hem de hasta hava döşeği ihtiyacı karşılandı. Ayrıca ihtiyaç sahibi birçok üye veya değil, gıda, giyim, kırtasiye ihtiyaçları karşılanmıştır. Allahın izni ile sağlığımız yerinde oldukça çalışmalarımızla, maddi manevi bağışlar olduğu sürece bu gibi ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Ne kadar maddi ve manevi sorunlar yaşasak ta her konuda mücadelemiz devam edecektir.
Dinkler, geri dönüşüm
çalışmalarının devam
edeceğini belirtti
Yaklaşık 4 aydır sürdürdüğümüz ve bir takım kurum ve kuruluşlara yerleştirdiğimiz plastik atık toplama kutularının takibini ve hala toplanmasını yapmaya devam etmekteyiz. Bu plastik atıkları geri dönüşüme göndererek yani derneğimize ve çevremize katkıda bulunduğumuz, kısacası geri dönüşüme kazandırdığımız plastik atıklarda yaklaşık 3 ton civarında vermiş durumdayız. Kilosunu 50 kuruştan verdiğimiz bu plastik atıklardan elde ettiğimiz gelir ile derneğimizin bir takım ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra 2 adet tekerlikli sandalye almış bulunmaktayız. Bu uğraşımız ne kadar beklediğimiz gibi gitmese de bu ve bunun gibi çalışmalara devam edeceğiz’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol