“Zamlarda 2021 yılı tarifesine geri dönülsün”

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilmesini, Ocak dönemi için yapılan zamlı ödemelerin geri iade edilmesini ayrıca KDV ve ÖTV’nin kış aylarında sıfırlanmasını talep etti. Güncer, “Elektrik faturaları milletimizin belini büküyor, cebini yakıyor. 4 kişilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için Aralık faturası 210 liraydı, Ocak ayında 370 lira oldu! Bu konuda iktidara çağrımız şudur;
Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir! Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır” dedi.

Hükümet politikalarını eleştiren CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, İktidarı başarısız politikalar üretmekle, vatandaşı mutsuzluğa sürüklemekle suçladı. Vatandaşın her geçen gün biraz daha geçmişini arar hale geldiğini ifade eden Güncer, gençlerin gelecek kaygısı taşıdığını, işçiden işverene her kesimin ayrı ayrı sorunlarla mücadele ettiğini söyledi.
Yapılan son zamların ise vatandaşın belini büktüğünü ifade eden Güncer, “4 kişilik bir ailenin 230 kilovatsaat elektrik tüketimi için Aralık faturası 210 liraydı, Ocak ayında 370 lira oldu! Bu konuda iktidara çağrımız şudur;
Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir! Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır” dedi.
Vatandaşa çözümün adresi olarak CHP’yi önerdi
Tüm bu mutsuzluk ve umutsuzluk arasında milletin rahatlıkla sığınabileceği limanın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Güncer, “Cumhuriyet Halk Partisi yaşanılan olumsuzlukların çözümüne ilişkin çalışmalar yapmaya devam ediyor. İktidarın milletimize yaşattığı sorunları tespit eden CHP, bu sorunların çözüm önerilerini de açık açık milletimizin önüne getiriyor. Genelden yerele kadar Partimizin tüm kadroları Türkiye’nin geleceği için azimle çalışıyor. CHP Kırklareli İl Örgütü olarak biz de gece – gündüz demeden “Halkın İktidarı” için çalıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yüksek motivasyonumuzla çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile Kırklareli’mizde sesimizi duyan, açıklamalarımızı okuyan herkese bir kez daha seslenmek istiyorum: “Köylerimizden il ve ilçe merkezimize kadar herkesi dinliyoruz. Herkesin sorunu var, gelecek kaygısı var. Ancak hiç kimse merak etmesin, biz başaracağız. Tüm karamsarlığı bertaraf edecek olan, Türkiye’ye umut aşılayan CHP var! İktidarımızın ilk altı ayında Sayın Genel Başkanımızın söylediği ‘Bu ülkeye huzuru, bereketi getireceğiz, demokrasiyi getireceğiz’” diye konuştu.
“Kırklareli il örgütü olarak durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz”
Bu dönemde CHP’nin iktidara daha da yaklaştığını söyleyen Güncer, “CHP Kırklareli İl Örgütü olarak bizde üzerimize düşen görevi durmadan, yorulmadan, yerine getiriyoruz. Kırklareli’mizde il yönetimimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız kısacası tüm kadromuzla birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Pandemi koşullarına göre planladığımız çalışmaları planlı, programlı bir şekilde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
“Yarın seçim olacakmış
gibi hazırız!”
Seçime yönelik tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kırklareli genelindeki tüm sandıklarımıza sandık görevlilerin ataması yaptık. Ayrıca sandık görevlisi havuzuna 1791 parti üyemizi görevlendirdik. 179 köy, 108 mahalle olmak üzere toplam 287 köy ve mahallede parti temsilcilerimizi belirledik. Köylerimizden il ve ilçe merkezlerimize kadar toplam 848 noktada ÖBEK oluşturduk. Oluşturulan bu ÖBEK’lere 848 ÖBEK sorumlusu ataması yaptık. İl Eğim Sekreterimiz Hüseyin Ertürk koordinasyonunda CHP Parti Okulu’muzun gözetiminde ÖBEK Sorumlularımızın eğitimleri ilçelerimizde devam ediyor. İlçe Başkanlarımız ilçelerinde seçime hazırlık çalışmalarını yapıyor. Partimizi daha da büyütmek için hep birlikte dayanışma içerisinde çalışıyoruz. En önemlisi de tüm bu çalışmaları dayanışma içerisinde yürütüyoruz.”
“İkinci yüz yıla çağrı beyannamesi’ni ulaştırmadığımız köy kalmadı”
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun en son gerçekleşen kurultayımızda delegelerin onayına sunduğu ve Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını demokrasiyle taçlandıracak olan ve yol haritası niteliği taşıyan “İkinci Yüz Yıla Çağrı Beyannamesini” ilimiz tüm muhtarlarımıza ulaştırdık. Çağrı beyannamemizin girmediği köy kalmamıştır. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında güçlendirilmiş parlementer sistemle Cumhuriyetimiz demokrasiyle taçlanacak. Demokrasimizin güçlenmesiyle birlikte bugün yaşadığımız sorunlar ortadan kalkacak, ekonomimiz canlanacak ve Milletimizin yüzü gülecek.”
“Sahada çalışmaya devam ediyoruz”
“Meydanlarda düzenlediğimiz basın açıklamaları, il ve ilçe binalarında düzenlediğimiz basın toplantılarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin her konudaki çözüm önerisini yerel basınımız vasıtasıyla kamuoyuna ulaştırıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde onların sorunlarını yerinde dinliyoruz. Önerilerini not alıyoruz, raporluyoruz. Köy ve belde ziyaretlerimize periyodik olarak devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı il yönetimimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla koordineli bir şekilde yürütüyoruz.”
Geliyor, gelmekte olan
“Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına adım adım yaklaştığımız şu günlerde ülkemizin demokratik geleceğini düşünen, Türkiye siyasetine barışı, kardeşliği, birlik ve beraberliği aşılayan, mağdurların ve mazlumların sesi olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Kırklareli İl Örgütü olarak yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Her zaman her platformda söylediğim gibi birlik, beraberlik ve dayanışma ilkelerimi bugün bir kez daha yineliyorum. Kimseyi ötekileştirmeden, dayanışma içerisinde Kırklareli’de rekor oy alarak Partimizi iktidara taşıyacağız. Kırklareli rahat olsun, Türkiye’ye umut olsun: Geliyor, gelmekte olan. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kıyafet kanununun ilk çıktığı yıllarda modern elbiseler içinde iki yurttaşımız gururla resim veriyorlar...