Yüzyüze Eğitim 15 Şubat’ta kademeli olarak başlıyor

Yarıyıl tatili sonrası Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında başta "maske, fiziksel mesafe ve hijyen" olmak üzere belirlenen
tedbirler doğrultusunda açılıyor. 15 Şubat Pazartesi’den itibaren başlayacak yüz yüze eğitim döneminde sıkı koronavirüs
tedbirleri uygulanacak. Uygun şartları taşıyan sınıflarda aynı anda en fazla 15 öğrencinin çapraz oturma planı ile oturacağı dersler gerçekleştirilecek. Salgının düşük seyrettiği köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde başlayacak yüzyüze eğitimin ardından 1 Mart'tan itibaren ise ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacağını, 8 ve 12'nci sınıflarda ise seyreltilmiş sınıflarda tam zamanlı yüz yüze eğitime başlanacak.

Türkiye genelinde köy ve benzeri seyrek nüfuslu ilk ve ortaokullarda yüz yüze eğitim 15 Şubat Pazartesi günü başlıyor. Okullar Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında başta "maske, fiziksel mesafe ve hijyen" olmak üzere belirlenen tedbirler doğrultusunda açılacak.
İlkokullar ve özel eğitim okullarının yüz yüze eğitim tarihi 1 Mart
1 Mart Pazartesi gününden itibaren ise ilkokul sınıflarıtüm düzeylerde yüz yüze eğitime geçecek. İlkokul öğrencileri, eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecek. Bu kapsamda 5 milyon dolayındaki öğrencinin de yüz yüze eğitime geçmesi bekleniyor.8. ve 12. sınıf öğrencileri için de kapılar tam zamanlı olarak 1 Mart'tan itibaren açılacak.
Kırklareli Valiliği de okulların açılması nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kararı açıkladı. Karar şu şekilde; “İlimiz genelinde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda; Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Karan eki İlköğretim Kurumlar, (ilkokul ve Ortaokul) haftalık ders çizelgesinde yer alan derslerin, haftada 5 (beş) gün yüz yüze olacak şekilde işlenmesine,İlimiz genelinde tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi.”
Büyükkarıştıran’da okullar başlamayacak
Lüleburgaz İlçesindeBüyükkarıştıran Beldesi hariç olmak üzere il genelindeki tüm köy ve beldelerindeki resmî ve özel ilkokullar ve ortaokullarının bütün sınıf seviyeler, ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacak. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol