Yüzlerce AK Partili sandık sonuçlarını coşkuyla karşıladı

1 Kasım genel seçimi sonuçları Kırklareli'nde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte Kırklareli'ndeki AK Partili seçmenler Vilayet Meydanı ve İl binasında toplanmaya başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'da yaptığı konuşmasının ardından da AK Partililer, konvoylar oluşturarak Kırklareli sokaklarında turladı

AK Parti'nin tek başına iktidarı, Kırklareli'ndeki partilileri sevince boğdu. Seçim sonuçlarını, seçim koordinasyon merkezinde ve Ak Parti Kırklareli İl binasından takip eden partililer sonuçların kesinleşmesi ile birlikte coşkulu bir sevinç yaşadı. Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte seçim kordinasyon merkezinden kortej halinde yürüyüşe çıkan partililer, Fevzi çakmak Bulvarı'ndan geçerek Vilayet Meydanı'nda bekleyen yoğun kalabalık ile bir araya geldi. Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Milletvekili 2. Sıra adayı Turhan Altıntel, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler, ve Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden'in ön sırada yer aldığı kalabalık ile birlikte Adliye önünden yürüyüşe başladı. 7 Haziran seçimlerine göre ilimizde oylarını yüzde 8 oranında arttıran AK Partili seçmenler, tek başına iktidar olmanın gururunu yaşadı. Camlarda ve sokaklarda kendisini alkışlayan vatandaşlara teşekkür eden Minsolmaz, yaşadığı sevinci basın mensupları ile paylaştı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz 1 Kasım akşamı yaptığı açıklamalarda; " Şu saat itibari ile AK Parti'mizin Türkiye'de tekrardan tek başına iktidar oluşunun sevincini yaşıyoruz. Türkiye'de adaletin ve kalkınmanın teminatı olarak Ak Parti'nin tekrar bu 7 haziran seçimlerinden sonra ülkede biliyorsunuz, tek başına iktidar olamamıştı. Buna bağlı olarak da yeniden seçim yapıldı halkımız tekrar sandık başına gitti. Bu gerçekleştirdiğimiz seçimle ile birlikte de bizim Kırklareli'nden milletvekili olmak ya da olmamak , 3 olmak, 2 olmak, 1 olmak bunlar çok önemsediğimiz şeyler değildi, asıl amacımıza ulaştık. Bu da AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıydı. Allah'ın izniyle bugün buda gerçekleşti.
Tabi ki açılan sandıklar ile birlikte bizlerin kutlama yapmasındaki amaç, milletvekili olmaktan ziyade Türkiye'de tekrardan istikrarın, önümüzdeki 4 yıllık bir süreç ve inşallah 2023 vizyonunu da karşılayacak şekilde Türkiye'nin tek başına iktidarı desteklemek olmasıydı. Milletimiz'inde önem verdiği seçimlerin esnasında çok net bir şekilde görmüş olduğumuz sonucu bekliyorduk.
Her gittiğimiz yerde hemşerilerimizde bu sonucu bizlere çok net bir şekilde ifade ediyorlardı. Çünkü 2002'den 2015'in Haziran seçimlerine kadar geçen süreçte tek başına iktidar olmamamız ile birlikte süren koalisyon çalışmaları askıda kaldı ve şuan içerisinde bulunduğumuz 1 Kasım seçimleri ile beraber tekrardan teş başına iktidar olmamızın sevincini yaşıyoruz. Göreceksiniz bundan sonraki süreçte ekonomik ve siyasi koşullar normale dönecek.
Buradan Turhan ağabeyimin ve Alper kardeşimin, AK Partiye gönül veren tüm dostlarıma sayamadığım ne kadar bizlere gönül veren inanan kardeşlerimize ağabeylerimize canı gönülden çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerinin altını çizdi.
Açıklamaların ardından yürüyüşe devam eden partililer İstasyon Caddesi mevkiinden devam ettikleri yürüyüşü Hersekli Kavşağından geçerek Vilayet Meydanı'nda son erdirdi.
Parti binası önünde davul zurna ile karşılanan kortej halkı selamladı. Vilayet meydanında konvoy yapılacağı haberini alan parti mensupları, bayraklar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğraflarıyla süslenen araçlarında, AK Parti seçim şarkılarını çaldı.
Yapılan duyurunun ardından araçlarına geçen partililer şehir turu attıktan sonra Babaeski üzerinden Lüleburgaz'a hareket etti. Yaklaşık 500 aracın katıldığı konvoyda renkli görüntüler oluştu. Babaeski'de halkı selamladıktan sonra Lüleburgaz'ın Altıyol Mahallesi'ne giden gurup seçmenlerine bir bir teşekkür etti.
Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ın yaptığı teşekkür konuşmasında; " Bugün diğer günlerden farklı olarak sizlere teşekkür etmek için aranızdayız. Bizlere inandınız güvendiniz ve bu duruma gelmemizde çok büyük bir etken oluşturuyorsunuz. Sandıklar halen açılmaya devam ediyor fakat sonuç belli Türkiye'nin 2023 yılına hazır olduğunu şimdiden görebiliyoruz. Çok emek verdik seçim çalışmalarını omuz omuza beraber sürdürdük, içimizde var olan istikrarı hiç kaybetmedik, inandık. Çıkan sonuç hepimiz eseri ve mutluyuz. Ben sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum, AK Parti yine, yeniden tek başına iktidar…" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hakettiler. Kırklareli için yetmez ama "evet" denilecek bir başarı. Devamı gelsin Kırklareli'ne hayırlısı olsun.