Yurtlar karantina için hazırlandı

Yurt dışından dönen vatandaşların 14 gün karantinada tutulmasına yönelik uygulama kapsamında Kırklareli’ne gelecek vatandaşlar için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar hazırlandı. Bu kapsamda Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurdunda hazırlıklar tamamlandı. Önceki gün Lülebuzgaz’da alınan tedbirleri inceleyen Vali Bilgin, dünde Kırklareli Merkez’de bu iki yurtta yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri inceledi. Öte yandan Kırklareli Valiliği yaptığı yazılı bir açıklama ile sosyal medyada asılsız haber paylaşımı yapanların 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçlarından işlem yapılarak tutuklanacağını duyurdu.

Kırklareli’nde yurtdışından gelen vatandaşların koronovirüs taşıyıp taşımadığının belirlenebilmesine yönelik olarak hazırlanan karantina önlemleri kapsamında Kırklareli’nde de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlıHundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurdu hazırlandı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de koronavirüse karşı alınan önlemleri yerinde görmek amacıyla incelemelerine bu yurtlarda devam etti. Konuay ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, “Çin’in Vuhan kentinden başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgınında ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için başvurulan birçok tedbire ilave olarak yurtdışından dönen vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem ve izleme kapsamına alınarak takip edilmesinin önem arz ettiğinden bahisle planlı olarak yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenen Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 gün süreyle gözlem ve izlemeye alınması gerekmektedir.
Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bu kapsamda her türlü önlem ve tedbirlerin alınması amaçlı, Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurtlarımızda hazırlıklar yapılmıştır.Valimiz Sayın Osman BİLGİN, tüm yurtlarımızda denetlemelerde bulunarak tedbir ve önlemlerle ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi” denildi.
Lüleburgaz da inceleme
Öte yandan Vali Bilgin, 17 Mart 2020 Salı günü de ilçelerde alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla Lüleburgaz’daydı. Bilgin, Koronavirüs salgını nedeniyle alınan kararlar gereği yürütülen tedbir ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Lüleburgaz’da denetimlerde bulundu.
Asılsız paylaşıma tutuklama
Kırklareli Valiliği ayrıca asılsız haber paylaşımı yapanlar hakkında işlem yapılarak tutuklanacaklarını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada; “Küresel bir salgın haline gelen ve dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yol açacak tüm haber ve sosyal medya paylaşımları için 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçlarından işlem yapılarak tutuklanacak.
Bunun ilk örneği olarak Adana'da, yaklaşık 10 bin kişiye asılsız korona mesajı atan Çukurova İlçe Müftülüğü'nde görevli memur A.T. 'halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak' suçundan tutuklandı. Gerçeği yansıtmayan, asılsız, paniğe ve endişeye yola açan paylaşımlara itibar etmemekle birlikte, tüm açıklamaları Kırklareli Valiliği web sitemizden (www.kirklareli.gov.tr) ve Kırklareli Valiliği Resmi Sosyal Medya Hesaplarımızdan (Twitter: @valikirklareli – instagram : @kirklarelivaliliği) takip edebilirsiniz. İl düzeyinde gerekli bilgilendirme ve basın açıklamaları konusunda yetkili kurum Kırklareli Valiliği olup, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sanal devriye faaliyetleri kapsamında halk arasında korku, endişe ve panik yaratmak amacıyla paylaşım yaptığı tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu yurtların isimlerini Hundi Hatun Evladı Fatihan kim koymuş devlet yurdumu bunlar çok merak ettim.

  2. Bunu mu merak ettin ? 21 Mart 2020 Cumartesi 10:45:07

    Haberin içeriğinden çok bunu mu merak ettin yorumcu arkadaşım ? İsimleri neden öyle olmuş ? Özel yurt olsa ne devlet yurdu olsa ne ? Tarihi kişiliklerden isim konulması seni neden rahatsız ediyor ? Sen bundan rahatsız olacağın yerde git tavuk dönercinin bile kendine ingilizce ad koymasından rahatsız ol bence. Bir de vicdanını kontrol ettir. Bi sıkıntı var görünüyor.

  3. eğrilerin eğrilikleri 21 Mart 2020 Cumartesi 16:54:34

    Yurtları karantina yapmak vahşettir. Özel hastaneler ne güne? 1300 odalı kaçaksaray karantina hastanesi yapılmalıdır ve virüsden sonra da temellerinden yıkılmalıdır...

  4. şenol devrim bey 22 Mart 2020 Pazar 20:38:56

    Kafanı çevirdiğin her yerde nerdeyse her iş yerindeki tabelalar ingilizce neredeyse. Buna kafayı yordun mu hiç ? Tarihi kişilikler mi seni gerdi.

  5. eğrilerin eğrilikleri isimli yorumcunun bu milletin değerlerine olan çirkin yorumunu nasıl onaylarsınız ? hiç mi süzgeciniz yok bu konuda. temellerinden yıkılmalı dediği yer bu milletin bağrıdır. siz de bu yorumu yayına veriyorsunuz.