“Yurt Dışı Pazar Destek Programı” KOBİ’lere anlatıldı

KOSGEB Kırklareli Müdürlüğü tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)  üyelerine yönelik “Yurtdışı Pazar Destek Programı” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Eğitimde KOBİ Uzmanı Tuba Yaşar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin uluslararası pazara açılmalarına ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla destek programının hayata geçtiğini ifade etti.

31 Ekim 2019 Perşembe günü saat 14.00’te KTSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bıyıklı ile oda üyeleri katıldı.
İhracata başlayan KOBİ sayısını
arttırmak amaçlanıyor
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırklareli Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Tuba Yaşar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler’in uluslararası pazara açılmalarına ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlanması amacı ile proje bazlı ve ihracata yönelik olarak tasarlanan “Yurtdışı Pazar Destek Programı” ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Programın amacı; KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak, KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, İhracata başlayan KOBİ sayısını arttırmak, E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmaktır. Programdan yararlanmak isteyen işletmelerin, başvuru tarihi itibariyle son mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş olması ve son mali yıl verilerinin onaylı olması gerekir. İşletmeler bu destekten bir defa yararlanabilir.”
Toplam destek miktarı
300 bin TL
Programın teknik detaylarını anlatan Yaşar, “Proje bazlı bu destek programının süresi; en az 6 (altı) ay en fazla 24 (yirmi dört) ay olarak belirlendi. Toplam destek miktarı 300.000 (üç yüz bin) TL. Destek oranı, personel gideri hariç olmak üzere %70 (yetmiş) geri ödemesiz, %30 (otuz) geri ödemeli olarak uygulanıyor. İşletmeler bu destekten sadece 1 (bir) kez faydalanabiliyorlar. Personel Gideri 100.000, Yazılım ve Donanım Giderleri 100.000 TL., Tanıtım Giderleri 100.000 TL., Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderleri 150.000 TL., Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri 100.000 TL., Hizmet Alım Giderleri 100.000 TL’dir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol