Yüksek Hızlı Tren 2023'te Kırklareli'ne gelecek

Geçtiğimiz günlerde müjdesini ziyaret ettiği Kırklareli İl Genel Meclisi'nde veren AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan'ın "hattı Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzatmaya çalışıyoruz" dediği hızlı tren projesi gerçek oluyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın projesine göre yüksek hızlı tren (YHT) toplam 15 şehri birbirine bağlanacak. Bu 15 şehrin arasında Kırklareli de bulunuyor. Uzunluğu 10 bin kilometre olacak olan yüksek hızlı tren hattı sayesinde Kars'tan Türkiye'nin diğer ucundaki Kırklareli'ne ulaşım sağlanabilecek.
Maliyeti 20 milyar Lira
Ulaştırma Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Bu projelerin toplam maliyetinin 20 milyar lira olduğunu, 10 milyar da yenileme çalışmalarına harcandığını belirten Yıldırım, ''Bunlar 1940'den beri hiç yapılmayan bir şey. Türkiye demir yollarında 60 yıllık kaybını, son 10 yıldır telafi etmek için adeta seferberlik anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyor. Marmaray da bu sene sonunda bitirilmiş olacak.

Demir yollarında başlatılan bu atılım sadece mevcut yapıların yenilenmesi ile ilgili değil Demir yolundaki atılımlarla aynı zamanda yerli demir yolu sanayisi kurulmuştur. Türkiye artık hızlı tren setini, Marmaray araçlarını, metro araçlarını yapıyor. En gelişmiş lokomotiflerini yapıp, ABD'ye, İngiltere'ye satıyoruz. Rayımızı kendimiz yapıyoruz. Ray bile yapılamıyordu, hep dışarıya bağlıydık. Demir yolun altyapı ile üstyapısı için gerekli bütün aksamını Türkiye son 10 yılda yapar hale geldi. Demir yollarında bu seferberliği başlatmasaydık bunlar olmazdı" dedi.
Kars-Kırklareli birbirine bağlanacak
Eskişehir üzerinden Ankara ile İstanbul'u birbirine bağlayacak hızlı tren hattını yılsonunda bitirmeyi hedefleyen TCDD, bu iki kenti yeni bir hatla Avrupa'ya ulaşacak biçimde birbirine bağlayacak. Yeni hat, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprü üzerinden Tekirdağ'a, oradan da Kırklareli'ne ulaşacak.
Eskişehir üzerinden Ankara ile İstanbul'u birbirine bağlayacak hızlı tren hattını yılsonunda bitirmeyi hedefleyen TCDD, bu iki kenti yeni bir hatla Avrupa'ya ulaşacak biçimde birbirine bağlayacak. Yeni hat, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprü üzerinden Tekirdağ'a, oradan da Kırklareli'ne ulaşacak.
Ulaştırma Bakanlığı ile TCDD'nin, 2023 ve 2035 yıllarına ilişkin hızlı tren hatları planına göre TCDD, 10 bin kilometre, hızlı yeni tren hattı inşa edecek. Büyük hedef, 2023 yılında Kars ile Kırklareli'ni hızlı trenle birbirine bağlamak. Kars'tan hızlı trene binecek bir yolcu ortalama 200 kilometre hızla seyahat edecek. Türkiye'nin diğer ucuna gidebilecek.
Müjdeyi Milletvekili Gürşan vermişti
Hızlı tren projesinin Kırklareli'ne kadar uzanacağı müjdesini ilk olarak AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi'ne yaptığı ziyarette açıklamıştı. Gürşan, İstanbul-Edirne arasında hızlı tren yapılacağını bu hattın Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar ulaşması için çalıştıklarını söylemişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol