“Yönetenlerin sorumluluğu, oturdukları koltukların gereğini yapmaktır”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında CHP Grubu Adına TBMM Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonundan bahsederek, “Ülkeyi yönetenlerin, sorumluluk makamında olanların görevi sadece başsağlığı dileyip terörü lanetlemek değildir, yönetenlerin sorumluluğu, oturdukları koltuklarında gereğini yapmaktır” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında CHP Grubu Adına TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı. Gündoğdu konuşmasında Gara bölgesinde yapılan operasyonda 13 silahsız vatandaş ile operasyona katılan 3 askerin şehit edilmesini lanetlediklerini ifade ederek terörün her türlüsünü kınadıklarını belirtti. Ancak yönetim makamında olanların bu tür olaylarda yalnızca başsağlığı dilemekle kalmaması gerektiğini makamın gereklerini yerine getirmeleri gerektiğini dile getiren Gündoğdu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; yine yüreğimiz yanıyor. Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyon sırasında gelen şehit haberleri tüm milletimizi yine yasa boğmuştur. Gara bölgesinde yürütülen askerî operasyonlarda bölücü terör örgütü, askerlerimizi, polislerimizi, 13 silahsız yurttaşımızı bir mağarada alçakça şehit etti.
Maalesef operasyona katılan 3 askerimiz de bu arada şehit oldu. Gencecik fidanlarımız, ana kuzularımız yine vatan toprağına düştü. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bir kez daha, terörün ve teröristin her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Lakin ülkeyi yönetenlerin, sorumluluk makamında olanların görevi sadece başsağlığı dileyip terörü lanetlemek değildir, yönetenlerin sorumluluğu, oturdukları koltuklarında gereğini yapmaktır; gereğini yapamadığında, hata yaptığında o makam koltuklarını da bırakmasını bilmektir.Milletimiz şehitlerimizin haberini keşke Sayın Cumhurbaşkanından duysaydı. Hemen her konuda milletimize canlı yayınlarda açıklama yapan Cumhurbaşkanımız, şehitlerimizin acısını da milletimizle keşke paylaşabilseydi, Malatya Valisine bırakmasıydı…
… Sayın milletvekilleri, millet olmak, acıları ve sevinçleri birlikte yaşamaktır; birlikte ağlamak, birlikte gülmeyi becerebilmektir.”
Bu arada Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında görevli personelin tecrübelerinden daha uzun süreli ve etkin şekilde yararlanılması, özlük haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemeleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol