Yoğuntaş'ta eller rahmet ve bereket için açıldı

Yağmur duaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda 22 Nisan Pazar günü merkez ilçeye bağlı Yoğuntaş Köyü’nde eller bereket için semaya açıldı. Gerek köy halkı gerekse köy dışından gelen misafirler öğle namazı öncesinde bir araya geldiler ve bereketli bir yaz mevsimi için dua ettiler. Ardından ikrama geçildi. Köy muhtarı Lütfü Tokgöz yaklaşık 1500
kişilik yemek hazırlandığını belirterek gelen misafirlere teşekkür etti.

Kırklareli'ne 20 kilometre mesafede bulunan Yoğuntaş Köyü sakinleri, geçtiğimiz Pazar günü yaptıkları yağmur duası için misafirlerini ağırladı. Yağmur, rahmet ve bereket için ellerini açan Yoğuntaşlılar, yapılan yağmur duasında çok sayıda misafire hoşgeldin dedi. Yağmur duası hakkında açıklama yapan Yoğuntaş Köyü Muhtarı Lütfü Tokgöz, yağmur duasına ilgiden memnun olduklarını, havanın da bir gün öncesine göre çok iyi olduğunu ve yağmur duasını hep birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. Muhtar Tokgöz, "Burada yaklaşık bin 500 kişilik yemek hazırladık. Çok çeşitli yerlerden misafirlerimiz var. " dedi.
Yağmur duası sonrası misafirlere ikram edilecek yemekleri hazırlayan ustalar ise ikramlar için 80 - 100 kilo civarında kuru fasulye, 200 - 250 kilo civarı et ve 130 kilo pirinç kullandıklarını ve köy halkı ile ortaklaşa çalışarak hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Öğle saatinin gelmesiyle birlikte kılınan öğle namazı sonrası Yoğuntaş Köyü'nde yağmur duası yapıldı. Yapılan yağmur duasının ardından vatandaşlar yapılan etli pilav ve kuru fasulye ikramları için okul bahçesinde hazırlanan masalara geçtiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol