“Yıllık 98 milyon TL zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanacak”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz temeli Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından atılan Saray-Kırklareli Yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Minsolmaz, 71,1 km uzunluğundaki yol ile yıllık 78 milyon TL zaman tasarrufu, yıllık 20 milyon TL akaryakıt tasarrufu, yıllık 8823 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlanacağını belirtti.

Temeli atılan Saray-Kırklareli Yolu ile ilgili açıklama gerçekleştiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yolun bölgemize kazandıracaklarını anlattı.
Ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek
Minsolmaz yaptığı açıklamada; “Toplam uzunluk 71,1 km ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Yıllık 78 milyon TL zaman tasarrufu, yıllık 20 milyon TL akaryakıt tasarrufu, yıllık 8823 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlayacak. İlimize hayırlı olsun” dedi.
“Projenin tamamını ise 2022 yılı ilk çeyreğinde bitirmeyi hedefliyoruz”
Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu da yol hakkında verdiği bilgilerde; “Kırklareli’ni Saray üzerinden bir başka tarım ve sanayi kentimiz Tekirdağ’a bağlayan Saray-Kırklareli Yolu’nun toplam uzunluğu 71,1 km. 11 kilometrelik Kırklareli Şehir Geçişinin üstyapı iyileştirmesiyle birlikte, Çakıllı, Vize ve Pınarhisar Çevre Yollarının dahil olduğu 27,5 kilometrelik kesim bölünmüş yol, kalan 43,6 kilometrelik kesim ise tek yol standardında tamamlanacak. 185 metre uzunluğunda 4 adet köprünün de yer aldığı 7,5 kilometrelik Pınarhisar Çevre Yolunu 2021 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Projenin tamamını ise 2022 yılı ilk çeyreğinde bitirmeyi hedefliyoruz.
Böylelikle bu hat üzerinde daha güvenli ve konforlu bir ulaşım tahsis edilecek, ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek. Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak, Saray-Kırklareli Yolu; Kırklareli ilinin kuzeybatısından İstanbul Havalimanı’na ulaşımı da sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol