Yılın ilk yağmur duası Ulukonak'ta gerçekleşti

İlimizde yeni yeni başlayan ve yaz mevsimine doğru gidildikçe hız kazanan yağmur duaları geçtiğimiz Pazar günü Ulukonak Köyü'nde start aldı. Her yıl bereketli bir yıl geçirilmesi ve Allaha şimdiye kadar verdiği nimetlere şükretmek amacıyla düzenlenen yağmur duası bu kez Geçtiğimiz Pazar günü Ulukonak Köyünde yapıldı ve eller rahmet için semaya kaldırıldı.

Ulukonak Köyü'ne gelen vatandaşlar yağmur duası için her yıl olduğu gibi köy meydanında toplandı. Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçeklesen duaya komşu köylerde yoğun bir katılım gösterdi. Öğle namazından önce eller yağmur için semaya açıldı ve bereketli bir yıl geçirilmesi için Allah'a dua edildi. Ardından ise hazırlanan yemekler gelen katılımcılara ikram edildi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı yağmur duası havanın güzel olmasını nedeniyle oldukça güzel geçti. Bir anlamda birlik ve beraberliğin simgesi olan yağmur duası, yine birlik ve beraberlik içinde yapıldı.
Ulukonak Köyü muhtarı yaptığı açıklamada; "Gelen davetlileri ağırlayabilmek için 100 kilo fasülye, 200 kilo pirinç ile yemeklerimizi hazırladık. Allaha şükür yağmur duamız çok güzel bir şekilde gerçekleşti. Yine yoğun bir katılım oldu. Birlik ve beraberlik duygularımız pekişti hep beraber güzel işler yaptık. Tabi köylülerimizin işleri başladı. Birçoğu tarlasına gitti, ama yine de katılım yoğun oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ulukonak'da düzenlenen yağmur duasına AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, ve çevre köylerin muhtarları ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Allah kabul etsin