Yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 1. dönem toplantısı 12 Ocak Cuma Günü saat 14:00’da Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında yapıldı. Vali Orhan Çiftçi toplantıda yaptığı açıklamada, 33 kamu kurum ve kuruluşunun 623 proje uygulamakta olduğunu belirtti.

12 Ocak Cuma günü saat 14:00’da Kırklareli İl Özel İdare Cazibe Merkezi’nde Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.  Vali Orhan Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşirken toplantıya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile Temsilcileri katılım gösterdi. 

Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi 33 Kamu Kurum ve Kuruluşu tarafından 623 Proje uygulanmakta olduğunu belirterek “2018 Yılı içerisinde 33 kamu kurum ve kuruluşunca 623 proje uygulanmakta. Bu projelerin toplam tutarı 3 milyar 10 milyon 57 bin 465 TL. 2017 Yılı Programı ise 472 milyon 275 bin 642 TL. Bu ödeneğin 350 milyon 878 bin 812 TL’si gönderilmiş olup, 341 milyon 544 bin 905 TL harcama yapıldı. Yılı ödeneğine göre yüzde 72, gönderilen ödenek miktarına göre yüzde 97 parasal gerçekleşme sağlandı. 257 proje tamamlandı, 201 proje devam ediyor, 1 projenin yer teslimi yapıldı, 4 projenin ihalesi yapılırken, 22 proje ise proje aşamasında olup, 115 projeye de başlanmadı” dedi. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin ardından Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ökkeş Ceylan “ 2017 yılı dönem sonu itibariyle Kırklareli İlimize devam eden ve başlayacak olan projemiz bulunmaktadır. Bu projelerin 552 milyon TL’dir. 2016 yılı sonu itibariyle 182 milyon TL harcanmış olup 2017 yılı ödeneğimiz 2 milyon TL’dir. Diye kısa bilgilendirmede bulundu.
Edirne bölünmüş yolun ön görülmüş takvimi
Bilgilendirmenin ardından İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden gelen Edirne bölünmüş yolunun ön görülmüş takvimine cevaben çalışmaların devam belirten Ökkeş Ceylan “İlk etapta 50 kilometresi daha önceki yıllarda bitti. Bundan sonraki kısımlarda alt yapı çalışmalarına hız vererek devam ediyor. Buda yol boyunca olan köprüler yapılması ve artı toprak işleri devam ediyor. 2018 yılı içerisinde ise bu biten kısımların asfaltı ile birlikte hizmete açmayı düşünüyoruz. Şunda çalışmalarımız biraz duruldu ve Allahın izni ile bu yaz çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
“İlimizde 26 proje ile faaliyet gösteriyoruz”
Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ökkeş Ceylan’ın ardından DSİ 11. Bölge Müdürlüğünden Bölge Müdür Yardımcısı “ 26 proje ile Kırklareli’nde faaliyet gösteriyoruz. Şunda biten ve devam eden projelerimiz var. Onlar ile birlikte 2018 yılına aksayan 5 projemiz var. İhale aşamasında bir projemiz var. Biten 5 projemiz var”
“Belediyemiz su projesi Allahın izni ile bu yaz bitecek”
“Şunda devam eden çalışmaların yanı sıra şimdi Kırklarelimiz için en önemli olan su projesi için tüm çalışmalarımız hızlandırıp Allahın izni ile yazın bitecek” dedi. Ardından söz isteyen Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Giderli teşekkür ettiklerini belirterek Giderli “Sayın Valim öncelikle vermiş olduğunuz katkılardan dolayı ben Belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Yine Bölge Müdür Yardımcımız bu konuda elinden gelenin üzerinde destek verdi ve burada size ve Bölge Müdür Yardımcımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gerçekleşen toplantıyaKarayolları 1. Bölge Müdürlüğü, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü, Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü, Vize Orman İşletme Müdürlüğü, Lüleburgaz Fidanlık Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, MTA Marmara Bölge Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, YURT-KUR Yurt Müdürlüğü, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro XIV Bölge Müdürlüğü, TP Trakya Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 20. İlt Tes. ve İşletme Grup Müdürlüğü, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Atatürk TSTMA İstasyonu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri katılarak çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol