Yılın Ahisi Terzi Hüseyin Tuna’dan teşekkür

62 yıldır terzilik mesleğiyle uğraşan ve halen Karakaş
Mahallesi, 100 Yıl Caddesi, Saray Pasajı, No:20 adresinde hizmet veren Hüseyin Tuna Kırklareli’nde Yılın Ahisi seçildi. Geçtiğimiz gün Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından kendisine plaket takdim edilen Ahi Hüseyin Tuna gazetemize yaptığı açıklamada, 13 yaşından bu yana mesleğini en iyi şekilde icra ettiğini ve başarılı çalışmalarından dolayı bu yıl kendisine bu ünvanın verildiğini söyledi.

“33. Ahilik Haftası Kutlamaları” kapsamında bu yılın ahisi 62 yıldır terzilik mesleğiyle uğraşan ve halen Karakaş Mahallesi, 100 Yıl Caddesi, Saray Pasajı, No:20 adresinde hizmet veren Hüseyin Tuna seçildi. Hüseyin Tuna’ya bu çerçevede geçtiğimiz gün Vali Osman Bilgin tarafından Yılın Ahisi seçilmesi anısına hazırlanan plaket verildi. Plaketin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Ahi Hüseyin Tuna, 62 yıldır bu mesleği icra ettiğini ve Saray Pasajı’nda çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Tuna açıklamasının devamında, “1945 yılında Bulgaristan’da doğdum. 6 yaşında Türkiye’ye geldim. 13 yaşında terziliğe başladım. 22 yaşında ilk dükkanımı açtım. 39 yıl Karaumur Caddesi’nde ara sokakta çalıştım. 14 senedir de Saray Pasajı’nda terziliğimi yürütüyorum.
62 yıldır bu mesleği başarılı bir şekilde icra ettiğim için beni yılın ahisi olarak seçtiler. Beni yılın ahiliği ile onurlandıran ve emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol