“Yıldızlar sahaya indi”

Kırklareli'nde mücadele eden amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapan Vali Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde, oynanan mücadeleler dikkat çekmeye devam ediyor. Genç futbolcuların hallerinden oldukça memnun olduğu gözlenirken, yeni arkadaşlıklar ve dostlukların temellerinin atıldığı tesis her geçen gün biraz daha ön plana çıkıyor… 

Vali Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan maçlarla birlikte, Kırklareli halkı hafta sonunu futbol keyfi ile geçirdi. İlk olarak 29 Nisan Pazar günü saat 14:00’da Karahıdırspor Hürriyetspor’u konuk etti. Karahıdırspor için önem arz eden mücadelede Hürrüyetspor rakibi olan Karahıdırspor’u 2-1 mağlup ederek evine 3 puan ile döndü.
Taraftar takımını yalnız bırakmadı
Her hafta olduğu gibi bu haftada taraftar takımı yalnız bırakmayarak her an olsu arkalarına olduğunu söyledi. Futbol sayesinde arkadaşları, çocukları, kardeşleri kötü alışkanlıklardan uzak durduklarını dile getiren taraftarlar “Bu hafta takımımız Karahıdırspor evinde Hürrüyetspor ile karşı karşıya geldi. Fakat 35. dakikaya kadar takımımız 1-0’lık skor ile üstündü. 35. dakikada yaşanan bir olay nedeni ile karşı takım oyuncusu sahayı terk etti. Ama hakem bu oyuncuya kart göstermedi. İlk yarı bizim üstünlüğümüz ile bitti. İkinci yarı başladıktan sonra Hürrüyetspor skoru eşitlemeyi başardı. Bu kapsamda beraberlik olduğu için takımımız daha çok baskı yapmaya başladı ve daha sonra mücadelenin bitimine yakın kalemizde 1 gol daha gördük. İkinci yarı sonucunda 2-1’lik skor ile mağlup olduk. Olsun spor yapan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, hatta çocuklarımız hiçbiri, kötü alışkanlıklarla haşır neşir olmuyor. Bu da onların hayatlarının daha düzgün ve rayında gitmesine olanak sağlar. Ailelerin çocuklarına bu konuda destek olması gerekiyor. Onların daha iyi birer sporcu olabilmesi, yeni çevreler edinebilmesi ve birer yıldıza dönüşebilmesi adına ailelerin desteği çok önemli. Bizler çocuklarımıza buraya gelerek destek olmaya, onun yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyoruz. Bu çok ama çok önemli bir konu. Tüm aileler buna dikkat ederlerse, çocukları daha sağlıklı ve başarılı bir birey olarak, kendi sevdiği işi yapar” dediler.
Günün 2. mücadelesi olarak Karakoçspor saat 16:00’da Ahmetbey Güvenspor’u konuk etti. Hızlı ve güzel geçen mücadele sonun sevinen taraf Ahmetbey Güvenspor oldu.
“En iyi yerlere gelmek istiyoruz”
Karakoçspor Ahmetbey Güvenspor mücadelesinin yıldızı Ahmetbey Güvenspor’un 10 numarası Anıl Harmanlı mücadele sonunda iyi yerlere gelmek istediğini dile getirerek “Yaklaşık 1 yıldır Ahmetbey Güvenspor da top koşturuyorum. Başkanımız, antrenörlerimiz bizlerle çok yakından ilgileniyorlar. Birçok ağabeyimiz, daha büyük kulüplere transfer olarak, kariyerlerinde önemli adımlar attılar. Bizlerin de hedefi Türk futboluna başarılı birer sporcu olarak dâhil olmayı başarmak. İnşallah kulübümüzle, buradaki arkadaşlarımızla ve ailelerimizin desteği ile birlikte bunu başaracağız. Ben hem şahsım hem de kulübümüz adına başkanımıza, yönetimimize ve antrenörlerimize bizleri bu günlere getirdikleri için teşekkür ediyorum” dediler.
Öte yandan Vali Yaman Spor Tesislerinde maç saatlerinde sağlık ekiplerine ait Ambulansların da olması herkes tarafından olumlu karşılandı. Öncesine kadar maçta oluşan ciddi sakatlıklara anında müdahale edilememesi büyük sorun teşkil ediyordu.
Artık her maç saati esnasında bir sağlık aracının orada hazır da bulunması futbolcular açısından çok önemli bir gelişme olarak karşılanıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol