Yıl sonu sergisine halkın ilgisi yoğun oldu

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan kurslarda eğitim gören kursiyerler ve Açık- Kapalı Cezaevi hükümlüleri 2015-2016 yılı yılsonu sergisi kapsamında çalışmalarını sergiledi. Sergi açılışına Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve İl Müftüsü İsmail Bayrak da katıldı…

Dün saat 14:00 'de Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu sergisi düzenlendi. 2015-2016 Yılı Yılsonu Sergisi adı altında düzenlenen sergiye Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak da katıldı.
Açılan sergiye halkın ilgisinin de oldukça yoğun olduğu gözlemlendi. Sergide Açık-Kapalı Cezaevi Kurslarında yapılan çalışmalar ve Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin çalışmaları sergilendi. Sergilenen çalışmalar arasında kaligrafi çalışmaları, ahşap yakma çalışmaları, resim, yağlı boya resim, üç boyutlu şekillendirme, cam boyama, nakış, kurdele nakışı gibi çalışmalar yer aldı. Çalışmaların halkın beğenisini ve ilgisini çektiği de gözlerden kaçmazken sergiye katılımın halk açısından yoğun olduğu da gözlemlendi.
Etkinlik açılışında Kırklareli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Çetin bir konuşma gerçekleştirdi. Kırklareli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Çetin'in konuşması şu şekildeydi; "Sayın Müdürüm, sayın protokol, değerli konuklar ve basınımızın değerli temsilcileri… 2015-2016 eğitim -öğretim yılı yılsonu sergimize hoş geldiniz diyor sizleri saygı selamlıyorum. Halk Eğitimi Merkezi olarak en temel görevimiz, her zaman her yerde herkes için hayat boyu eğitim. Bakanlığımızın yaptığı düzenlemelerle hayatın her alanıyla ilgili 71 kurs türü bulunmaktadır. Bu da demek oluyor ki Halk Eğitim Merkezlerinde herkese uygun bir kurs var.
2015-2016 öğretim yılında bugüne kadar merkezimizde 390 kurs açılmış olup bunların 236 tanesi genel kurs 154 tanesi mesleki ve teknik kursudur. Bu kurslarımızdan ise 3813 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Kurs ve kursiyer profiline bakıldığında 7'den 77'ye her yaştan, çalışan, emekli, öğrenci, meslek sahibi olamayan, her hangi bir alanda kendini yenilemek isteyen herkesi görürüz.
Ayrıca merkezimizde açık ilköğretim, açık lise ders kayıtları diploma iş ve işlemleri ve ders kitaplarının dağıtımı yapılmaktadır. Bugün itibarı ile açık öğretim ortaokulunda 1242, açık öğretim lisesinde 1097 toplamda 2339 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Meslek edindirmeye yönelik kurslarımız İş-Kur ile ortak protokolle merkezde ve civar yerleşim yerlerinde açılmaktadır.
Bugün 0-18 yaş nüfusu 25,1 milyondur. Anne babalarla birlikte düşünürsek bu sayı 50 milyon olur. Şu nedenle 0-18 yaş aile eğitimi kursları özel önem taşımaktadır.
Herhangi bir kurs açabilmemiz için o kurs programının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün modüler programları arasında olması, o kursun en az 12 kişi tarafından talep edilmesi gerekir. Okuma-yazma kurslarında bu yasal zorunluluk yoktur. Tek bir kişinin müracaatı halinde bile okuma-yazma kursu açılabilmektedir.
Sözlerime burada son verirken, bu serginin hazırlanmasına alın teri, göz nuruyla destek veren kursiyer arkadaşlarıma, onlara bu eğitimi veren öğretmen arkadaşlarıma, her türlü altyapıyı hazırlayan değerli idarecilerimize ve bizi yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkür eder saygılarımı sunarım."
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çetin'in konuşmasının ardından Halk Oyunları Ekibi bir folklör gösterisi sergiledi. Halk Oyunları gösterisinin ardından kurdele kesme töreni ile birlikte sergi açılışı gerçekleşti. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım kursiyerler tarafından hazırlanan yağlı boya resim, resim, ahşap yakma, üç boyutlu şekillendirme gibi çalışmaların sergilendiği kısımda bir süre çalışmaları değerlendirdi.
Program bitiminde Kırklareli Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı ile gerçekleştirdiğimiz röportajda ise şu sözler kaydedildi; "Kurslarımız Genel ve Mesleki Kurslar olmak üzere iki bölümde açılıyor. Ocak ayından itibaren 725 kursiyerimizin yapmış olduğu çalışmaları bu sergide sunduk. Kurslar arasında kaligrafi, ahşap yakma, resim, yağlı resim, üç boyutlu şekillendirme, cam boyama, nakış, kurdele nakışı gibi kurslar yer alıyor. Sergimizde sadece Ocak ayından itibaren açılan kurslarda yapılan çalışmalar sergileniyor. Kurslarımızın bazıları devam ederken bazıları sonlanmış bulunmakta. Açık ve Kapalı Cezaevi'nde açılan kurslarda yapılan çalışmalar da burada sergileniyor. Kursları biz açıyoruz usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimizin çalışmaları bu şekilde devam ediyor."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol