Yetersiz bulunan plana yine de destek çıktı

Kırklareli Belediyesi 2020-2024 Yılı Stratejik Planı Ekim ayının yapılan ikinci Meclis oturumunda MHP’li üyelerin çekimser oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Planı onaylayan CHP ve AK Partili Meclis üyeleri ise yetersiz yanlara işaret ederek önerilerde bulundu.Her iki grupta yine de planın birçok soruna çözüm olabileceği yönünde görüş bildirdi.

Kırklareli Belediye Meclisi’nin 4 Ekim Cuma günü gerçekleşen ilk toplantısında yeterli inceleme zamanı bulamayan Meclis üyeleri nedeniyle 8 Ekim 2019 günü görüşülmesine karar verilen Kırklareli Belediyesi 2020-2024 Yılı Stratejik Planı oy çokluğuyla kabul edildi. Saat 15.00’da tek gündem maddesi ile toplanan Belediye Meclisinde ilk olarak Plan hakkında grup başkan ve sözcüleri söz aldı.
CHP Grup Başkanı Gürkan Oras’ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıda Oras adına Meclis katip Üyesi Ayşe Durmaz söz aldı. Durmaz, CHP grubunun planda tespit ettiği eksikler ile önerilerini hem yazılı olarak sundu hem de okudu.
CHP’nin önerileri
Durmaz, şunları söyledi; “Kırklareli Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planıoluşturulmasında tespit ettiğimiz eksiklikler:
-İçme Su Şebekesi,kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin yapılmasının yanında kullanımı devam eden kanserojen etkili asbest boruların değiştirilmesi aynı zamanda kaçak suyun engellenmesi gerektiği önerilir.
-Tasarruf tedbirleri; personel giderlerinden daha fazla temsil ve ağırlama giderlerinden yapılmalıdır.
-Kurumsal temsil ve iletişim sürecinde maliyet tahmini olmaması dikkat çekmektedir.Tadil yapılacak stratejik planda bunun göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz.
-İnsan kaynakları yönetiminde tespit edildiği üzere bordro hazırlama yazılımının ihtiyaca cevap vermemesi çok ciddi problemlere yol açmaktadır. Bu sürecin ivedilikle çözümlenmesini öneriyoruz.
-Revizyon İmar planının biran önce ihaleye çıkarılmasını önermekteyiz.
-Mahallelerde sosyal alanlardan ziyade bakım evi ve kreşlerin yapılmasını önermekteyiz,
-Kapalı Pazar yerinin bulunduğu bölgeye kavşak veya alt geçit yapılmasını önermekteyiz.
Ayrıca 2020-2024 stratejik planınızda belirtiğiniz faaliyet ve projelerin takipçisi olacağımızı ve desteklediğimizi belirtmek isteriz.Yerel yönetimlerimiz tarafından hazırlanan stratejik planların belediyelerimizin sahip olduğu yapısal sorunların birçoğuna çözüm getirilebileceğinin inancındayız.”
AK Parti’nin önerileri
Durmaz’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Halil Kahraman ise şunları söyledi;
“Daha önceki stratejik planlarla ilgili geçmişte performans ile ilgili oranlarımız yüzde 100 seviyelerinde ama maalesef gelirlerimiz yüzde 78. Giderlerimiz yüzde 87 seviyesinde kalmış. Bunlara çok daha dikkat edilmesini önermekteyiz. Bizde Ayşe Durmaz’ın görüşlerine katılıyoruz. Belediyemiz hizmetleri açısından da Belediyemizdeki birim müdürlükleri arasında büyük koordinasyon bozukluğu olduğuna inanmaktayız. Bununda biran evvel giderilmesini talep etmekteyiz. Bununla birlikte ilimizde yarım kalan yatırımların 2020-2024 stratejik planı çerçevesinde ivedi olarak tamamlanmasını arzu etmekte ve beklemekteyiz. Hayırlı olsun diyoruz.”
MHP’nin önerileri
Son olarak MHP Grup Başkanı Fırat Altıntel söz aldı. CHP ve AK Parti’nin önerilerini katıldıkları belirten Altıntel, şöyle konuştu; “Stratejik planı incelediğimiz noktada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 milyon TL gibi büyük bir bütçesi olduğunu ve bunun dolaylı olarak planda arttığını da gördük. Bu noktada tabiiki sosyal bir belediyecilik noktasında bu tarz harcamaların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ama hesabı yaptığımız noktada 55 milyon TL günlük 30 bin 500 liraya denk geliyor. Yani 5 yıla böldüğümüz noktada Pazar günü dahil Kırklareli Belediyesi sosyal etkinliklere günlük 30 bin 500 harcamamız oluyor. Biz bu paranın daha ekonomik değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yaptığı ve yapmak istediğini faaliyetlere tabii ki katılmak istiyoruz ama bu sosyal şartlarda uygun olmadığını düşünüyoruz. Bunun daha iyi değerlendirilmesini talep ediyoruz.
Ayrıca Belediyemizin yaptığı faaliyetlerden elbette halkımız haberdar olmalı ama 750 bin TL bütçe ayrılmış. Şahsım ve partim adına biraz yüksek buldum. Stratejik planda biraz daha tutumlu davranmak gerektiğini, hedeflerimizi biraz daha küçülterek devam etmek gerektiğini bu ekonomik şartlarda olması gerektiğini düşünüyoruz.”
Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti, CHP ve bağımsız Meclis üyeleri planı onaylarken MHP’Lİ Meclis üyeleri çekimser oy kullandı. Plan oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol