“Yetenek Her Yerde” dendi Trakya’nın yetenekleri bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının himayesinde düzenlenen Trakya Bölgesinde ilk kez gerçekleşen Trakya’nın en büyük Kariyer Fuarına Trakya
Üniversitesi ev sahipliği yaptı. “Yetenek Her Yerde” temasıyla gerçekleşen fuara Kırklareli Üniversitesi de paydaşlık yaparken, etkinlikte Kırklareli’nden kamu kurumları ve 29 özel firma katıldı. Etkinlikle üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının himayelerinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla Trakya Bölgesinde ilk kez Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin paydaşlığında, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen bölgemizin en büyük kariyer fuarına olan “Trakya Kariyer Fuarı” gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, oda başkanları, girişimciler ve öğrenciler etkinliğe katılım gösterdi.
Kırklareli’nden 29 firma fuara katıldı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının himayelerinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla Trakya Bölgesinde ilk kez Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşen “Trakya Kariyer Fuarı”na Kırklareli Üniversitesi paydaşlığında İlimizden de Kamu Kurumları ve özel sektöre ait 29 firma katılım sağladı.
Kırklareli Üniversitesi paydaş
üniversitelerden birisiydi
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” teması düzenlenen ve Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.
Üniversiteler bünyesindeki kariyer merkezlerinin daha aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini de amaçlayan etkinliklerde ayrıca, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları ve firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler paylaşılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol