Yeşilay’dan din görevlilerine bağımlılık eğitimi

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar tarafından ilimizde görev yapan Müftülük personeline bağımlılık ile mücadele konusunda eğitim verdi. Özellikle Kırklareli’nde yapılan araştırmalardan yola çıkarak sayısal verileri üzerinden gerçekleştirilen eğitim sonrasında Müftülük ile Yeşilay arasında iş birliği protokolü imzalandı.

12 Aralık Çarşamba İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde düzenlenen eğitim programına; Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar ve çok sayıda dini görevli katılım gösterdi.
Yeşilay dini görevlilerin en çok sahip çıkması gereken kurum
Yeşilay’ın kuruluşundan ve tarihinden bahsederek eğitime başlayan Başkan Vedat Açar, Yeşilay’ın kuruluşuna vesile olan kişinin dönemin Şeyhülislamı olduğunu söyleyerek, dini görevliler açısından ayrı bir önem taşıdığından bahsetti.
Ünlü sigara üretici dağıtıcı firmaların ülkemizdeki insanları sigaraya alıştırmak adına askerlere ücretsiz sigara dağıttığını belirterek, bu durumun 1977’ye kadar devam ettiğini sözlerine ekledi. 1996 yılında tütünün zararlı olduğu ile ilgili ilk yasanın çıkarılabildiğini belirten Açar, Yeşilay’ın 1920 kuruluşlu olduğunu kaydetti. Dini görevlilerin en çok sahip çıkması gerek işletmelerin başında Yeşilay’ın geldiğini ifade eden Başkan Açar, bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Mahalle mahalle
kullanım oranları açıklandı
Bağımlılıklarla ilgili sayısal verileri ve suç oranlarını karşılaştıran Açar, birçok suçun alkol ve uyuşturucu etkisindeyken işlendiğini kaydetti.
Kırklareli’ndeki sigara, alkol ve madde kullanımı oranlarını mahalle mahalle açıklayan Açar, ev ev dolaşıp akademisyenlele birlikte çalışma yaptıklarını belirtti.
Kırklareli’nde madde kullanımı ortalamanın üstünde
Kırklareli’nde madde kullanımın yaygın olduğunu vurgulayan Başkan Açar, bir kez deneme amaçlı bile olsa Kırklareli’nin madde kullanımı oranının Türkiye standartlarının üstende olduğundan bahsetti. Sigara ve alkol kullanımının da aynı şekilde ortalama üstünde oluğunu söyleyen Açar, bu konuda kurumların birlikte çalışmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol